Pratite nas preko:
Serbia's Marko Dragosavljevic, Andjelo Dzombeta, Marko Novakovic and Vladimir Torubarov react after competing in the men's kayak four 500-meter heats at the 2024 Summer Olympics, Tuesday, Aug. 6, 2024, in Vaires-sur-Marne, France. (AP Photo/Ebrahim Noroozi)
Srpski četverac je u polufinalu Olimpijskih igara, AP Photo/Ebrahim Noroozi

OI 2024

Bravo, momčine: Srpski četverac olimpijskim rekordom do polufinala

Kakav rezultat srpskog muškog četverca u sprintu na 500 metara u kajaku na Olimpijskim igrama. Ne samo što su kao prvoplasiranu u svojoj kvalifikacionoj grupi se plasirali direktno u polufinale, već su i postavili olimpijski rekord, makar u tom trenutku.

Dosadašnji rekord Olimpijskih igara je držala španska posada iz Tokija sa vremenom 1 minut, 21 sekunda i 65 stotinki. Naša posada u sastavu Marko Dragosavljević, Marko Novaković, Vladimir Torubarov i Anđelo Džombeta je prešla stazu za 1 minut, 20 sekundi i 99 stotinki.

U svojoj kvalifikacionoj grupi su bili brži od mađarske posade koja je bila favorit, ali je završila kao drugoplasirana.

Nažalost, njihov olimpijski je trajao tek desetak minuta, jer već u sledećoj kvalifikacionoj trci su posade Španije i Nemačke, imale brže vreme od Srba. Nemci su završili kao prvi sa vremenom 1:20.51, a Španci sa 1:20.60.

Ove četiri postave su se plasirale direktno u polufinale koje će biti na programu u četvrtak ujutru. Odmah popodne istog dana će biti održana i finalna trka za medalje.

Što se tiče ostalih posada iz kvalifikacija, one će dobiti priliku da izbore polufinale kroz današnje četvrtfinale.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024