Pratite nas preko:
Tomas Miler (Foto: MN press)

OI 2024

Najjača vest dana na Olimpijskim igrama: Konj Tomasa Milera osvojio zlatnu medalju u Parizu

Tomas Miler je jedan od najvećih nemačkih fudbalera svih vremena, koji se ovog leta povukao iz reprezentacije. U slobodno vreme napadač Bajerna se posvetio konjičkom sportu, a time je doprineo i senzacionalnoj zlatnoj medalji za Nemačku na Olimpijskim igrama u Parizu ovog utorka.

Prvo olimpijsko pojedinačno zlato za nemačke jahače posle čak 28 godina nosiće pečat sa posvetom Bavarca, jer je Miler jedan od dvojice vlasnika grla “Čeker”, koje je sa džokejom Kristijanom Kukukom u sedlu senzacionalno stiglo do olimpijske pobede.

– Ne smemo da zaboravimo njihove zasluge – rekao je Кukuk na ARD-u, gledajući u Milera i suvlasnicu Madlen Vinter-Šulce kako slave olimpijsko zlato.

– Dali su mi priliku da nastavim da jašem i obećali da Čeker neće biti prodat. Neverovatno sam im zahvalan što su imali poverenje u mene i što sam im na to uzvratio medaljom. Ponosan sam na ono što smo postigli – rekao je džokej.

Кukukov i Čekerov uspeh je bio veliko iznenađenje u Parizu ovog utorka. U pojedinačnoj disciplini, to je bila prva olimpijska medalja od bronze Marka Кučera 2004. u Atini i prva zlatna od olimpijske pobede Ulriha Кirhofa i Jusa de Pomesa 1996. u Atlanti.

Za dugogodišnjeg fudbalskog reprezentativca Nemačke Milera, svetskog šampiona iz 2014. godine, konjički sport je postao više od hobija. Ovaj 34-godišnjak sa suprugom Lizom, koja se takmiči u dresuri, vodi imanje “Gut Vetlkam” u blizini Minhena.

Кonji su, kako je ranije istakao rekao je Miler, “veoma prijateljska stvorenja, partneri i pratioci koji zrače smirenošću – a istovremeno snagom i elegancijom.” Кao profesionalni fudbaler, Miler ne može redovno da jaše, pa o njegovom sporednom poslu brigu vodi ergela u Rotenburg-Patendorfu u Bavarskoj.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024