Pratite nas preko:
Kevin Durent, SAD-Brazil; Foto: Beta/AP/Michael Conroy

OI 2024

Srbija dobila rivala: Kaboklo sipao, ali to je “sića” protiv “drim-tima” – Durent ispisao istoriju

Prema očekivanjima, košarkaši Srbije će u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu igrati protiv američkog “drim-tima”. Reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država je u poslednjem četvrtinalu deklasirala selekciju Brazila rezultatom 122:87.

Tim Aleksandra Ace Petrovića nije se pitao mnogo u ovoj utakmici, budući da su Amerikanci došli naoštreni i spremni da odu do kraja. Na tom putu biće im Nikola Jokić i družina, koja je ranije tokom dana posle produžetka izbacila Australiju sa 95:90.

Više ličilo na “Ol-star” nego četvrtfinale OI

Već u prvom poluvremenu je selekcija Stiva Kera otišla “predaleko”, pa smo u nastavku gledali i egzibiciju, kao da je bio u pitanju NBA “Ol star”. Na drugoj strani je jedini pratio i odgovarao Bruno Kaboklo, dosadašnji centar Partizana, koji je pokazao drugo lice naspram onog prethodne sezone u timu Željka Obradovića.

Takođe, videli smo i jedan veliki rekord u režiji Kevina Durenta. On je, naime, postao najbolji strelac u istoriji američkog nacionalnog tima. Pokazao je da je u sjajnoj formi, ali se nadamo da to neće (ponovo) pokazati protiv Srbije, budući da joj je u prvom kolu Igara u Parizu potpuno zatrpao koš.

Na kraju je najefikasniji igrač susreta bio je upravo Bruno Kaboklo, sa čak 30 postignutih poena, što je učinio drugi put na ovom turniru. U ekipi Brazila je jedini dvocifren još bio De Paula sa 15 pogodaka, dok je devet imao Marselinjo Uertas, koji se ovom utakmicom oprostio od nacionalnog tima.

Kod Amerikanaca je Devin Buker bio najbolji sa 18 poena, jedan manje je ubacio Entoni Edvards, Džoel Embid je imao 14, Entoni Dejvis 13, Lebron Džejms 12, a novi rekorder Kevin Durent 11.

Biće “tuče” za termin

Polufinala između Srbije i SAD, odnosno, Francuske i Nemačke igraju se u četvrtak, ali termini još uvek nisu poznati. Zna se da Amerikanci uvek insistiraju da igraju u večernjem terminu, ali budući da su Francuzi domaćini, videćemo ko će “popustiti”.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024