Pratite nas preko:
Jovana Nogic (17), of Serbia, shoots on Cayla George (15), of Australia, during a women's quarterfinal game at Bercy Arena at the 2024 Summer Olympics, Wednesday, Aug. 7, 2024, in Paris, France. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Jovana Nogić, Foto: Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

OI 2024

Marinine lavice rastrgnute u 1/4 finalu: Australijanke se osvetile za sve i to sa kamatom

Težak i ubedljiv poraz srpskih košarkašica od Australije 85:67 u četvrtfinalu Olimpijskih igara. Čekale su Australijanke na osvetu Srpkinjama 8 godina za onaj poraz u četvrtfinalu Igara u Riju i dočekale su ga.

Usput su osvetile i svoje košarkaše koji su juče eliminisani od Srbije u četvrtfinalu nakon što su Orlovi preokrenuli 24 poena minusa iz prvog poluvremena.

Nema se tu šta reći, Australijanke su bili favorit u ovom susretu, a uz to su i jedan od favorita za finale i osvajanje medalje. Za izabranice Marine Maljković bi uspeh bio da su ponovo uspele da dođu do polufinala kao pre 4 godine.

Angela Dugalic (32), of Serbia, shoots over Cayla George (15), of Australia, during a women's quarterfinal game at Bercy Arena at the 2024 Summer Olympics, Wednesday, Aug. 7, 2024, in Paris, France. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Foto: Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Pitanje pobednika je bilo rešeno već do poluvremena kada su Australijanke stekle prednost od 16 poena prednosti (48:32). Pokušale su naše u uvodnim minutima treće četvrtine da se vrate i smanjile su na 11 poena, međutim, onda sledi katastrofalnih šest i po minuta. Toliko naše devojke nisu uspele da postignu koš, dok su Australijanke otišle na preko 25 razlike, pa je poslednja četvrtina bila odrađivanje posla.

Alana Smit nam je ubacila 22 poena uz 13 skokova. Melburn i Džordž su postigle po 18, a Vitkomb 15.

U redovima Srbije je bila najefikasnija Nogić sa 17 poena, dok je Angela Dugalić ubacila 14.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024