Pratite nas preko:
Trener Partizana Partizana na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv Napretka Krusevac na stadionu Partizana, Beograd 19.07.2024. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Partizan, Superliga Prvenstvo Srbije, Napredak Krusevac
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbal

Stanojević pred Lugano: Nismo blizu Evrope, nismo spremni za taj nivo

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je u Beogradu da je Lugano “ozbiljna i uigrana ekipa”.

– Uigrani su i ozbiljni. Izuzetno su pokretljivi, napadaju na raznovrsne načine, ali to nam ostavlja više prostora. Pokazali su protiv Fenerbahčea svoj kvalitet. Ako želite da igrate evropska takmičenja morate da budete na tom nivou. U dobroj su formi – rekao je Stanojević, a preneo Sportklub.

– Oni toliko rotiraju i menjaju, ne znam ko može da pogodi njihov tim. Izuzetno su pokretljiva ekipa. Levi bek im ide u napad, ali imamo ideju kako da ih zaustavimo, imamo plan – dodao je on.

Ulazimo sa željom da izborimo Evropu

Partizan u četvrtak dočekuje Lugano u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

– Ulazimo sa željom da izborimo Evropu. Znamo da se nismo pokazali u najboljem svetlu. Očekuje nas protivnik koji voli da drži loptu i moramo da pronađemo način da ih savladamo. Svi su spremni, jedino je Šćekić bolestan, ali ćemo i za njega još videti – rekao je Stanojević.

Stanojević: Fali nam još igrača, nismo vrh evropskog fudbala

Stanojević je rekao i da misli da je njegova ekipa kroz utakmice u domaćem prvenstvu napredovala, ali da “nije dovoljna samo domaća liga”.

– Fali nam još nekoliko igrača, Došao je Grimaldo koji će biti dobro pojačanje. Ne znam da li ćemo ga koristiti sutra, ali će biti defintiivno biti pojačanje. Klub radi na dovođenju igrača – rekao je Stanojević.

– Opet kažem, definitivno nismo vrh evropskog fudbala. Dobro je da je reprezentacija učestvovala na Svetskom i Evropskom prvenstvu. Loša stvar je što mi nismo spremni za taj nivo. Da li smo blizu Evrope, nismo još – dodao je.

“Imamo igrače, ali nemamo tim”

On je rekao i da Partizan “ima dobre igrače, ali da nema dobar tim”.

– Na meni je da probam da napravim tim, a ako to ne uspem, onda treba da napravim dodatnu selekciju. Mi moramo da napravimo tim, fudbal je timski sport, a onda pojedinac iskače iz kolektiva – izjavio je on.

Stanojević je rekao i da svaki igrač “mora da ima karakter pobednika”.

– Ima 100 faktora kako pravite tim. Tim mora da bude tim i da ima karakter. Svaki igrač mora da ima karakter pobednika. Tako pravim ekipu i tim. Imate igrače koji su pod velikim ugovorima, a nisu se pokazali. Takve stvari ne možete lako da rešite. Najlakše je meni da presečem i da kažem da deset igrača nije više u ekipi, ali moram da gledam na klub. Za sada rešenje nismo našli u Evropi, ali radim na tome, to je moja odgovornost – rekao je Stanojević.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal