Pratite nas preko:
Rejven Saunders; Foto: Beta/AP/Bernat Armangue

OI 2024

Američka atletičarka šokirala izgledom: Zovu je “Hulk”, a u Parizu nastupa sa maskom (VIDEO)

Olimpijske igre donose nam svakog dana različite bizarnosti. Novu smo u Parizu videli u petak tokom kvalifikacija u bacanju kugle kod žena. Tada je ceo svet upoznao Rejven Saunders, koja je na stadionu “Francuska” nastupila sa neuobičajenom maskom ili fantomkom, uz naočare kojima joj prekriveno potpuno celo lice.

– Moram stalno da podsećam ljude, ja sam to što sam – rekla je korpulentna atletičarka iz Čarlstona.

Razlog je, kako sama kaže, pokušaj da održi koncentraciju i fokus na takmičenje u bacanju “kamena sa ramena”. U Tokiju je bila srebrna, a ovog popodneva se plasirala u finale hicem od 18,62 metara. To je bio sedmi rezultat tokom kvalifikacija. Finale je na programu u petak od 19.40.

Zovu je “Hulk”

Jasno, nadimak je sama sebi nadenula jer se poredila da Marvelovim junakom, a koji se borio sam sa sobom da prevaziđe stres i bes unutar sebe. Kako ističe, to joj budi svakodnevno bavljenje profesionalnim sportom i izostanak privatnog života.

Izjasnila se kao lezbijka, u javnosti se zalaže za rasnu jednakost. Otvoreno govori o važnosti brige o mentalnom zdravlju i učestvuje u kampanjama za prava životinja, naročito bikova.

– Ranije, slično Hulku, imala sam problema da pronađem ravnotežu između lika koji se pojavljuje u javnosti i onog koji ne želi da se pojavi – rekla je Saunders pre par godina.

– Ali tokom mog putovanja, naročito kada govorimo o bavljenju mentalnim zdravljem, naučila sam kako da ta dva lika postanu komplementarna. Baš kao što je Brun Bener naučio da kontroliše Hulka, naučio kako Hulka da oslobodi u pravom trenutku, ali i kako da se povuče i ponudi mu psihički mir. Ali, kada se Hulk pojavi, Hulk razbuca sve što je potrebno da bude razbucano – istakla je Saunders.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024