Pratite nas preko:
Neverovatan autogol igrača Silkeborga, Printscreen: Sport X

Fudbal

Retko viđeni autogol i ludnica posle 90. minuta u meču potencijalnih rivala Partizana

Dok su navijači Partizana okrenuti ka Humskoj i prvom meču protiv Lugana u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, odigran je prvi susret između potencijalnih rivala crno-belih u plej-ofu za Ligu konferencija.

U slučaju da Partizan ispadne od švajcarskog kluba u 2 utakmice, svoje učešće u Evropi će nastaviti u plej-ofu LK, a tamo će igrati protiv boljeg iz duela Silkeborg – Gent. A u prvom duelu ta dva tima u Danskoj nije bilo pobednika – 2:2.

Tvrd prvi susret danskog i belgijskog tima koji su jedan nesvakidašnji autogol i ludilo u nadoknadi vremena.

Posle prvog poluvremena u kome nije bilo golova, odmah na početku drugog je domaćin poveo sa “bele tačke”. Iskusni Kums je srušio igrača Silkeborga u svom šesnaestercu, a sudija nije imao dilemu i dosudio penal. Siguran izvođač je bio Adamsen.

Gosti su stigli do izjednačenja uz mnogo sreće, dok se u tragičara domaćih pretvorio Pedro Gančas. Neverovatno je na koji način se odbila lopta od njegove noge kad je hteo da izblokira centaršut. Preletela golmana i završila u mreži.

I delovalo je da će se tako završiti, ali onda po isteku 90. minuta je nastala prava ludnica. Din je doneo Belgijancima preokret u 93. minutu i činilo se da je time doneo pobedu u gostima. Ali radost igrača i navijača Genta nije potrajala.

Tačnije tek nešto manje od 3 minuta jer je Adamsen uspeo ponovo da nađe put lopti do mreže nakon kornera i tako spreči poraz domaćina na isteku 95. minuta utakmice.

Ovo svakako daje prednost belgijskom timu u revanšu, koji je svakako i na papiru kvalitetniji rival. Inače, ceo meč za Gent je odigrao srpski veteran i bivši reprezentativac Stefan Mitrović.

Podsećamo da u slučaju da Partizan uspe da eliminiše Lugano, igraće u plej-ofu Lige Evrope protiv Bešiktaša i imaće garantovano mesto u grupnoj fazi Lige konferencija.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal