Pratite nas preko:
fudbaler Partizana na utakmici kvalifikacija za UEFA Ligu Evropa protiv Lugana na stadionu Partizana, Beograd 08.08.2024. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Partizan, Kvalifikacije UEFA Liga Evropa, Lugano
Totalno potonuće srpskog fudbala u Evropi, Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbal

Srbija poslednja u Evropi, iza Andore, San Marina… Tonemo, a dna ni na vidiku

Nastavlja se posrnuće i propadanje srpskog klupskog fudbala i drugu godinu zaredom i više nije pitanje kad će, nego da li će uopšte i ovog leta moći da bude zaustavljeno.

Crni niz i skor predstavnika Srbije u evropskim takmičenjima koji traje još od prošlog leta i dalje je katastrofalan i bez kraja. Najnovije poraze su u četvrtak uveče upisali Partizan u kvalifikacijama za Ligu Evrope i Vojvodina od Lugana, odnosno Maribora.

Tako smo došli do trenutnog broja od 7 poraza u 8 odigranih utakmica srpskih klubova ovog leta. Ako uključimo u to celih prethodnih godinu dana od ukupno 36 mečeva upisano je čak 32 poraza, 2 nerešene i 2 pobede.

Jedine bodove za srpski fudbal je do sada doneo Radnički iz Kragujevca koji je u prvom meču 2. kola kvalifikacija za LK pobedio Mornar iz Bara. Ali ni to nije značilo puno jer je u revanšu eliminisan.

Kada se ti bodovi koje je doneo podele na 5 klubova koje imamo u kvalifikacijama dobije se koeficijent količnika 0,200. I to svrstava Srbiju na poslednje, 54. mesto na trenutnoj rang listi UEFA. A to samo znači dalje potonuće na petosezonskoj rang listi.

Dovoljno je reći da se trenutno nalazimo na osnovu rezultata u tekućoj sezoni iza Andore, San Marina, Malte, Gibraltara, Lihtenštajna…

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal