Pratite nas preko:
Manchester City's Erling Haaland, centre tries to score during an English Premier League soccer match between Manchester City and Manchester United at the Etihad Stadium in Manchester, England, Sunday, March 3, 2024. (AP Photo/Dave Thompson)
Foto: Beta/AP Photo/Dave Thompson

Fudbal

Dva neprijatelja za prvu titulu u sezoni: Istorija kaže da Pep gubi prvo finale, kvota je izuzetna

Samo 11 nedelja nakon što su se sreli u finalu FA kupa, Mančester siti i Mančester junajted se vraćaju na Vembli kako bi se borili za prvi trofej u sezoni – Komjuniti šild.

Sezona u Premijer ligi počinje 16. avgusta, a samo šest dana pred novi pohod na trofej Erik ten Hag i Pep Gvardiola imaće priliku da nam pokažu šta su to spremili, zakuvali u kuhinji.

Ovo će biti osmi put u istoriji Komjuniti šilda da je meč bio ponavljanje finala FA kupa iz prethodne sezone. Od poslednjih osam navrata Komjuniti šilda kada su igrali šampion prethodne sezone i pobednik FA kupa, tim koji je osvojio FA kup je podigao čak sedam puta šild, što naravno sluti na dobro za Erik ten Haga i Junajted.

Soccerbet vam daje kvotu na Junajted od 5.05.

Mančester u kanalu
(Foto: Beta/AP/Dave Thompson))

Ovo je takmičenje Mančester junajteda, ali Siti ima drugačije planove

Siti je redovno učesnik u Komjuniti šildu poslednjih godina. Zapravo, ovo će biti četvrta uzastopna godina da se tim Pepa Gvardiole bori za trofej, ali niti jednom nisu uspeli da ga osvoje, pošto su izgubili od Lestera (2021.), Liverpula (2022.) i Arsenala (2023.).

Što se tiče ukupne istorije, ovo je takmičenje Mančester junajteda. Oni su osvojili Komjuniti šild čak 21 put. Ako istorija kaže svoje onda će Junajted napraviti iznenađenje, ali realnost je malo drugačija.

Mančester siti je ogroman favorit i kvota na njih nije slučajno 1,60.

Erling Haland, Fil Foden i četa Pepa Gvardiole dolazi na ovaj meč sa velikom ambicijom da osvoji trofej koji im izmiče poslednjih četiri godine.

Manchester City's head coach Pep Guardiola talks to Manchester City's Erling Haaland after the English Premier League soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford stadium in Manchester, England, Sunday, Oct. 29, 2023. (AP Photo/Dave Thompson)
Foto: Beta/AP Photo/Dave Thompson

Treći put u istoriji

Ovo će biti treći put u istoriji da će se Mančester siti i Mančester junajted sastati u Komjuniti šildu – Junajted je pobedio u oba prethodna meča, 1:0 – 1956. i 3:2 – 2011. godine.

Siti je ipak prethodne sezone u oba ligaška duela slavio. Međutim, Junajted je pobedio u maju u finalu FA kupa sa 2:1.

Ako znamo da i jedna i druga ekipa igraju na gol više ovde ne bi trebalo da bude manje od tri gola na utakmici, a Soccerbet vam daje kvotu od 1,48 na 3+, dok je kvota na tip GG&3+ – 1,78.

Omri Glazer promašuje loptu i postiže autogol za vođstvo Mančester sitija protiv Crvene zvezde 2:1
Omri Glazer promašuje loptu i postiže autogol, Foto: Beta/AP Photo/Dave Thompson

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal