Pratite nas preko:

OI 2024

Srbija ima četvrtu medalju u Parizu: Aleksandra razbila Kineskinju i ide po zlato!

Srpska tekvondistkinja Aleksandra Perišić plasirala se u finale u disciplini do 67 kilograma na Olimpijskim igrama u Parizu. Ona je u impresivnoj borbi ubedljivo savladala Kineskinju Đie Song sa 2:0, pa će se u finalu boriti sa Vivijanom Marton iz Mađarske za zlatnu medalju.

Beograđanka je, najpre, u četvrtfinalu savladala Tajlanđanku Sasikarn Tongčan sa 2:0, da bi zatim u borbi za medalju pobedila i Kineskinju, posle čega će imati priliku da se domogne i zlata u finalu koje je zakazano za 21.20 časova.

Sjajno je Aleksandra odradila prvu rundu, koju je izvanrednim udarcima rešila u svoju korist sa 11:4, a još impresivnija bila je u drugoj, koju je dobila sa 9:1, automatski i borbu. Tako je zvanično treća tekvondistkinja sveta i treći nosilac u Parizu uspela da se domogne finala i borbe za zlato.

Olimpijski tim Srbije je tako zahvaljujući Aleksandri Perišić došao do četvrte medalje na Igrama u Parizu, posle zlatnih medalja strelaca Zorane Arunović i Damira Mikeca, odnosno tenisera Novaka Đokovića, dok će vaterpolisti u nedelju igrati finale.

Priliku za bronzu imaju i srpski košarkaši koji u subotu od 11 časova igraju za treće mesto protiv Nemačke.

Dominirala i u četvrtfinalu

Tajlanđanka je povela sa 3:0 posle udarca u glavu, ali je naša takmičarka uspela da se vrati u prvu rundu na 3:2, da bi potom udarcem u glavu koji je utvrđen posle video-provere Aleksandra povela sa 5:3. I uspela je da se odbrani do kraja runde, povela je sa 1:0.

U drugoj neizvesnoj, povela je Aleksandra sa 1:0 nakon što je Sasikarn izašla van tatamija, ali je na 25 sekundi do kraja udarcem nogom Tajlanđanka preokrenula rezultat. Usledilo je izjednačenje i potom udarac Aleksandra u poslednjoj sekundi stigla do 4:2 i pobede.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024