Pratite nas preko:

Fudbal

Superliga ima novog lidera: Čuka iz VAR penala u 96. pobedila OFK Beograd u Zaječaru

OFK Beograd je odigrao prvu utakmicu u svom novom (privremenom) domu, na stadionu u Zaječaru gde je pred oko 1.500 gledalaca poražen u “malom beogradskom” derbiju od Čukaričkog – 1:2 (0:1), u prvom meču 4. kola Superlige Srbije.

Vinisijus Melo je u 11. minutu doneo prednost Brđanima, izjednačio je Kahvić glavom u 55, da bi Marko Docić iz penala u 96. doneo tri boda gostima i prvo mesto na tabeli.

Žaliće popularni “romantičari” za bodom, jer su igrali dobro u većem delu meča, a propustili su i najstrožu kaznu kada je njihov najbolji strelac Kahvić (tri pogotka) šutirao pored gola sa 11 metara u 47. minutu.

Istina, Brđani su mogli do pobede i u 91. minutu kada je Cionis šutirao u praznu mrežu, ali je golman OFK Beograda Balša Popović maestralno intervenisao i sačuvao mrežu.

Ipak, u 95. minutu glavni sudija Stefanović je posle VAR provere pokazao na 11 metara posle prekršaja iskusnog vujadinovića, a veteran Marko Docić je bio precizan za konačnih 2:1 i slavlje Brđana u čijim je redovima u finišu debitovao i novajlija iz Crvene zvezde Uroš Kabić.

Čukarički je s utakmicom više od Partizana preuzeo makar na 24 sata prvo mesto na tabeli sa 10 bodova, dok je OFK Beograd posle prvog poraza u sezoni četvrti sa sedam bodova. U narednom kolu OFK Beograd će gostovati TSC-u, dok će Čukarički dočekati Crvenu zvezdu.

fudbaler OFK Beograda na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv Cukarickog na stadionu Kraljevica, Zajecar, 09.08.2024. godine Foto: Mladjan Ivanovic/ MN PRESS Fudbal, OFK Beograd, Superliga Prvenstvo Srbije, Cukaricki
Detalj sa meča u Zaječaru (Foto: MN press)

Nišlije bolje od Kruševljana u Leskovcu

U drugom meču današnjeg programa, fudbaleri Radničkog iz Niša pobedili su u Leskovcu Napredak iz Kruševca sa 3:1 (2:1). Nikola Karaklajić je na asistenciju Marka Sarića doveo Napredak u vođstvo u 7. minutu, ali je već do poluvremena viđen preokret u režiji Radivoja Bosića.

Prvo je u 27. minutu Bosić dao gol posle dodavanja Jovana Nisića, a zatim je u 45. asistirao Vanji Iliću. Nisić je odličnu partiju krunisao golom u 68. minutu za konačnih 3:1.

Radnički sada ima šest bodova na četvrtom mestu, dok je Napredak 13. sa samo dva boda. Nišlije u narednom kolu gostuju Partizanu, dok će Napredak dočekati subotički Spartak u Lazarevcu.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal