Pratite nas preko:

OI 2024

Bravo, devojko! Hvala za medalju i ne brini – biće zlato u Los Anđelesu 2028. godine

Reprezentativka Srbije u tekvondou Aleksandra Perišić osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Beograđanka je u finalu do 67 kilograma poražena od Mađarice Vivijane Marton sa 0:2 (1:7, 2:4).

Iako je bila favorit u borbi za zlato i treći nosilac na celom turniru, Aleksandra nije uspela u finalu da pronađe izuzetan nivo, koji je imala tokom dana i savlada vrlo snažnu protivnicu u najvažnijem meču.

Ipak, uspela je srebrom, četvrtom medaljom za Srbiju u Parizu ovog leta, da nastavi niz uspeha srpskog tekvondoa na Olimpijskim igrama u ovoj deceniji i nagovesti da će u Los Anđelesu za četiri godine, ako bude zdrava, jurišati na zlato, što ima pravo da priželjkuje, jer je šampionka Evrope i vicešampionka sveta.

Prvu rundu Mađarica je lako rešila u svoju korist rezultatom 7:1, a u drugoj je viđena neizvesnija borba, ali je Martonova i tu bila bolja i na kraju postala olimpijska šampionka, dok je Srpkinji pripalo srebro.

Perišićeva je prethodno na putu do finala ostvarila tri pobede. Prvo je u osmini finala bila bolja od Ozode Sobirjonove iz Uzbekistana rezultatom 2:1 (0:5, 8:4, 2:0), zatim je u četvrtfinalu pobedila Tajlanđanku Sasikarn Tongčan rezultatom 2:0 (5:3, 4:2), a u polufinalu je pobedila Kineskinju Đie Song rezultatom 2:0 (11:4, 9:1).

Olimpijski tim Srbije je tako došao do četvrte medalje na Igrama u Parizu, a prve srebrne, posle zlatnih medalja strelaca Zorane Arunović i Damira Mikeca, odnosno tenisera Novaka Đokovića. Vaterpolisti su obezbedili najmanje srebrnu medalju, a u nedelju preko Hrvatske mogu i do zlata.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024