Pratite nas preko:
Australia's Ariarne Titmus, United States' Katie Ledecky and United States' Paige Madden celebrate with their medals during the awards ceremony for women's 800-meter freestyle the at the Summer Olympics in Nanterre, France, Saturday, Aug. 3, 2024. (AP Photo/Brynn Anderson)
(Foto: Beta/AP Photo/Brynn Anderson)

OI 2024

Bilans medalja u Parizu: Srbija osvojila još dve, Amerikanci trocifreni, domaćini padaju

Za nama je uzbudljiv 14. dan na Olimpijskim igrama u Parizu, a Srbija posle nekoliko dana ima dosta razloga za zadovoljstvo pošto je uvećala svoju ukupnu brojku odličja na četiri.

Najpre, zahvaljujući reprezentativki u tekvondou Aleksandri Perišić, koja je došla do srebrne medalje, a nešto ranije i vaterpolistim akoji su pobedom nad Amerikancima obezbedili najmanje srebrnu medalju, dok u nedelju protiv Hrvatske mogu i do zlata koje bi imalo poseban sjaj.

Podsetimo, ranije su zlatne medalje osvojili strelci Zorana Arunović i Damir Mikec, kao i teniser Novak Đokovića, a lepe prilike da donesu nova odličja našoj zemlji u subotu će imati rvač Hetik Cabolov koji se bori za bronzu od 11 časova, kao i košarkaši koji u isto vreme igraju sa Nemačkom za bronzu.

Što se tiče kompletne tabele medalja u Parizu, Amerika je i dalje lider sa čak 111 odličja, ali i istim brojem zlata kao i Kina (33). Prate ih Australija sa 48 (18 zlatnih) i Japan i Velika Britanija koji su pretekli domaćina Francusku…

Kompletnu listu medalja pogledajte ovde.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024