Pratite nas preko:
Svetislav Pešić
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

OI 2024

Pešić pričao o ostanku na klupi: “Nacionalni tim ima budućnost, a kada je reč o meni…”

U reprizi finala Svetskog prvenstva od prošle godine, košarkaši Srbije uspeli su da se revanširaju Nemačkoj i pobede u borbi za olimpijsku bronzu sa 93:83.

Nakon meča, Svetislav Pešić je na konferenciji za medije poručio:

– Pre početka Olimpijskih igara, rekao sam da je ovo jedan od najkvalitetnijih turnira svih vremena. Veoma smo sreći da smo učestvovali na ovom turniru i srećan sam zbog pobede. Od početka do kraja smo kontrolisali utakmicu, odigrali smo sjajno. Igrali smo kao protiv Amerike. Plan je bio da svako ko nas je pratio košarku i ko razume košarku, da zna da je cilj da zauastivamo Šrudera i Franca Vagnera.

Odradili smo sjajno, bilo nam je važno da odbranom da donesemo samopouzdanje. Odbrana je organizacija, napad je talenat. Odličan smo posao napravili i svi znaju da imamo veoma dosta talenta u napadu i da to izgleda veoma lako na kraju, ali nije bilo lako. Nemačka je jedan od najboljih timova ikad. Mislim da obe ekipe zaslužuju finale Olimpijskih igara – rekao je Pešić, te dodao.

“Nacionalni tim ima budućnost, a kada je reč o meni…”

Potom je Pešić pričao o budućnostinjega i reprezentacije Srbije

– Mislim da nacionalni tim ima budućnost. A kada je reč o meni, sada je vreme za slavlje ovog velikog uspeha i osvajanje medalje na Olimpijskim igrama. Ja nemam nikakav plan. Da budem iskren, nemam plan, prvi put u svom životu ne znam šta želim da radim idućih dana. Želim da budem sa porodicom, prijateljima, da slavim i idem na odmor kao i posle svakog turnira.

Ne znam, stvarno ne znam. O srpskoj košarci, svi znaju mene i ja sam uvek ukoliko sam im potreban. Za bilo šta, tu sam. Srbija mora znati da iskoristi ovaj uspeh, iako nemamo domaću ligu, iako je košarka jako važan sport u našoj zemlji.

– Moramo razmišljati šta smo uradili na ovaj način i kako ćemo unaprediti košarku, nije bitno ko je selektor. Sad je važno samo analizirati ovu Olimpijsku igru i da se spremimo za Los Anđeles.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024