Pratite nas preko:
Hemiš Ker; Foto: Beta/AP/Bernat Armangue

OI 2024

Haos u štafeti 4X400, koji mnogi nisu videli zbog senzacionalnog skoka Novozelanđanina (VIDEO)

Završna atletska takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu donela su neviđene drame na stadionu “Francuska”. A dva poprilično haotična momenta viđena su istim trenucima, zbog čega mnogi ni kraj malih ekrana nisu mogli da svedoče dešavanjima.

O čemu se radi. Naime, dugo je trajalo finale takmičenja u skoku uvis, gde smo videli nikad burniju borbu za zlatnu medalju. Sve je išlo ka tome da ćemo ponovo, kao pre tri godine u Tokiju, videti podelu najsjajnijeg odličja. Ovog puta trebalo je da to učine Amerikanac Šelbi Mekeven i Hamiš Ker sa Novog Zelanda, koji su jedini preskočili 2,36 metara.

Kada su obojica srušili sva tri pokušaja na 2,38 metara, očekivalo se da će u dogovoru sa supervizorom da podele zlato. Ali, Amerikanac je to odbio i otišli su u baraž. Tamo je Mekeven sve srušio, a Ker preskočio jedan pokušaj na 2,34 čime je on osvojio zlato, a nekolegijalnom Amerikancu “uručio” srebro.

A za to vreme…

Baš u tim momentima velike drame na zaletištu skoka uvis, trajala je štafetna trka za muškarce na 4×400 metara.

Na kraju su pobedu odneli atletičari SAD koji su pobedili olimpijskim rekordom od 2:54,43 minuta, u sastavu Kristofer Bejli, Vernon Norvud, Brajs Dedmon i Raj Bendžamin.

Srebrnu medalju osvojili su takmičari iz Bocvane rezultatom 2:54,43, što je novi nacionalni rekord. Bronzanu medalju osvojili su reprezentativci Velike Britanije nacionalnim rekordom od 2:55,83 minuta.

Međutim, i tu smo videli haotičnu scenu, jer je francuski atletičar Fabrisio Saidi izbačen sa staze na travu od strane Južnoafrikanca Entonija Metisa. Naravno, domaćini su zbog toga pobesneli, ali ni posle trke nije stigla nikakva informacija o bilo kakvoj diskvalifikaciji. Pogledajte šta se, zapravo, desilo:

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024