Pratite nas preko:
tekvondo reprezentacije Srbije, docek posle osvajanja srebrne medalje na Olimpijadi u Parizu aerodrom Nikola Tesla Surcin, Beograd, 12.08.2024. godine Foto: MN press/ds Tekvondo, Srbija, Docek, Olimpijada, Srebrna medalja, Drugo mesto
Aleksandra Perišić, Foto: MN Press

OI 2024

Vratilo se srpsko zlato, iako je osvojila srebro: Nije kraj, idemo dalje

Aleksandra Perišić nastavila je niz uspeha i osvajanja medalja srpskog tekvondoa na Olimpijskim igrama. Nažalost, izostala je najsjajnija medalja, ali je mlada Srpkinja osvojila srebro koje joj je podstrek da za 4 godine napadne zlato.

Perišićeva i njen trener Petra Butala Kovačić su se vratile u Beograd zajedno sa zlatnim vaterpolistima i tom prilikom se obratile medijima.

– Nadali smo se kad smo krenuli da ćemo se vratiti nasmejani i nasmejani smo i srećni. Veliko je iskustvo, ja sam sve vreme bila fokusirana na svoje mečeve i dan i nisam provodila vreme sa poznatim sportistima. Kad se sve završilo, jedva sam čekala i da vidim vaterpoliste i košarkaše – rekla je Perišić.

tekvondo reprezentacije Srbije, docek posle osvajanja srebrne medalje na Olimpijadi u Parizu aerodrom Nikola Tesla Surcin, Beograd, 12.08.2024. godine Foto: MN press/ds Tekvondo, Srbija, Docek, Olimpijada, Srebrna medalja, Drugo mesto
Foto: MN Press

Njen trener kaže da ostaje žal za zlatom, ali da i za osvajanje te medalje ima vremena.

– Srećne smo i ponosne jedna na drugu. Ostaje ta žal za zlatom jer znam da je Aleksandra sposobna da ga uzme i radila je za to. Bio je dug i težak proces koji traje od početka njene karijere. Ovo su prve Igre za nas i bile smo sasvim solidne. Ako sanjate veliko i ako ste spremni da radite za svoje snove, aposlutno je sve moguće.

Njih dve će večeras prvi put izaći na čuveni balkon Skupštine grada gde će biti upriličen doček.

– Mislim da će mi se noge odseći kad budem došla na doček. Preponosne smo, ovo je bio težak put. Nije kraj, idemo dalje. Možda se to nije videlo na našim licima na početku, ali puno nam je srce što je sve ovako ispalo.

vaterpolista reprezentacije Srbije, docek posle osvajanja zlatne medalje na Olimpijadi u Parizu aerodrom Nikola Tesla Surcin, Beograd, 12.08.2024. godine Foto: MN press/ds Kosarka, Srbija, Docek, Olimpijada, Zlatna medalja, Prvo mesto
Foto: MN Press

Njen trener je govorila i o samom takmičenju, pogotovo suđenju koje im je bilo čudno prva dva dana.

– Prva dva dana smo pratile suđenje, sve je bilo čudno. Morale smo da menjamo taktiku, da se naviknemo na pravila. Bile smo i u strahu što su favoritkinje ispale, nisam očekivala da će Mađarica da osvoji, ali svaka joj čast.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024