Pratite nas preko:
said hamulic
Foto: Printscreen/Youtube/ultrasfctv Premium

Fudbal

Bosanac postao hit, potpisao za Tuluz, pa krenuo da ređa skandale: Sada je sam sebi slomio ruku

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, igrač koji je u jednoj polusezoni bio hit poljske Ekstraklase u dresu Stala iz Mjeleca, a onda propao u zemlju u Francuskoj – Said Hamulić nastavlja sa skandalima.

Nije 23-godišnjaka smirio ni transfer u Vidzjev iz Lođa, pa je i u Poljskoj uspeo da napravi skandal na početku sezone.

On je pre dve sezone eksplodirao u dresu Stala. Igrao je fenomenalan fudbal u Poljskoj, da bi potom usledio milionski transfer u francuski Tuluz, te poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Tada su krenuli problemi

Međutim, ubrzo je došlo do velikog pada u karijeri. Iako je plaćen 3.5 miliona evra u francuskom klubu je brzo otpisan, išao je na pozajmice u Vitese i moskovsku Lokomotivu, no tamo je izazvao više skandala nego što je odigrao minuta.

Ne pamti Hamulić kad je dao gol, pa nije nikakvo čudo što mu je ovog leta Tuluz poručio da ponovo potraži klub u kojem će nastaviti karijeru. On je odabrao da se vrati u Poljsku i potpisao je za Vidzjev, bratski klub beogradskog Partizana.

A onda su se i nastavili

Nova poljska avantura krenula je loše po BIH fudbalera. Klub je saopštio kako je Hamulić slomio šaku neposredno pred meč protiv Šlonska iz Vroclava.

– Said Hamulić je slomio metakarpalnu kost. Nakon testova znaćemo dužinu pauze za ovog fudbalera – napisali su iz kluba.

Sam je sebe povredio, pa to i priznao

Poljski mediji tvrde kako je Hamulić sam sebe povredio. Nije mu se dopala odluka trenera Danijela Mislivjeca da ga izostavi iz ekipe za meč sa prošlogodišnjim vicešampionom.

– Kada je trener objavio listu igrača za meč, tamo nije bilo Hamulića. Bosanac je bio besan i udario je šakom u vrata. Rezultat? Slomljena metakarpalna kost i verovatno odsustvo od nekoliko sedmica s terena – navode poljski mediji.

Poljaci navode kako je ovo jedan od ‘najglupljih poteza’ kojeg su ikada vidjeli.

– Igrač je priznao da je udario u vrata i da je to uzrok povrede. Ovo je jedna od najglupljih povreda u historiji poljske Ekstraklase – piše medij po imenu Mečiki.

Uskoro će saznati sudbinu

Trener Vidzjeva ovog ponedeljka trebalo je da obavi razgovor s Hamulićem. Tema je bilo njegovo ponašanje i videćemo hoće li biti nekih dodatnih kazni za 23-godišnjeg napadača.

Profesionalnu karijeru je započeo u litvanskoj Dainavi, igrao je potom u Suduvi i Stalu, da bi 2023. godine usledio veliki transfer u Tuluz, koji se za njega ispostavio kao poguban.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine Hamulić je upisao šest nastupa.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal