Pratite nas preko:
Enfild LiverpulEnfild Liverpul
Enfild Liverpul; Foto: Beta (AP Photo/Jo

Fudbal

Liverpul promenio grb i izbrisao istorijske simbole: Sve zbog marketinga (FOTO)

Uoči početka nove sezone u Premijer ligi, Fudbalski klub Liverpul se odlučio na veliki korak da promeni zvaničan grb. I to je, kao i uvek kada veliki klub učini takav potez, izazvalo veliku pažnju, ali i polemike.

Osim novog menadžera Arnea Slota, pošto je Jirgen Klop otišao sa “Enfilda” posle gotovo decenije, “crveni” će u subotu od 13.30 protiv Ipsviča predstaviti novi simbol koji će ih pratiti ubuduće.

Stari je krasio dres prethodne 32 godine. I činio ga je prikaz vrata “Enfilda” nazvalih po legendarnom treneru Bilu Šankliju, kao i dve baklje u čast navijača poginulih na “Hilsbrou”, uz parolu “You’ll Never Walk Alone”.

Od svega će ostati samo osnovni simbol kluba, Liver ptica uz skraćenicu “LFC”. Kao razlog ovakve promene je naveden digitalni marketing.

– Novi grb koristit će se za predstavljanje LFC-a na svim klupskim platformama društvenih medija, službenoj web stranici i mobilnoj aplikaciji. Liver ptica takođe će se koristiti u digitalnom i TV kontekstu sledeće sezone u nacionalnim i međunarodnim medijima, uključujući televizijske kuće domaće Premijer lige – navedeno je.

Sada će brendiranje biti mnogo vidljivije na mobilnim platformama, gde dolazi čak 98 odsto korisnika klupskih navijača. Stari grb će, najavljeno je, ostati do daljnjeg na spoljnom zidu “Enfilda”.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal