Pratite nas preko:
Milorad Mažić
Foto: MN Press

Fudbal

Mažić dovodi brutalno pojačanje u rusku Premijer ligu: Čuveni Italijan stiže da pomogne u nemogućoj misiji

Nedavno završeno Evropsko prvenstvo u Nemačkoj označilo je kraj karijere za jednog od najcenjenijih fudbalskih sudija na svetu, Italijana Danijelea Orsata. Nakon što je u Nemačkoj odlučio da se povuče iz profesionalnog suđenja, Orsato nije potpuno napustio svet fudbala. Umesto toga, pronašao je novu ulogu u kojem će i dalje doprinositi ovom sportu.

Orsato će se preseliti u Rusiju, gde će se pridružiti tamošnjem sudijskom komitetu. Ova odluka označava novi korak u njegovoj karijeri, jer će postati deo tima u kojem već rade neka od najvažnijih imena u evropskom fudbalu, kao što je šef Milorad Mažić, ali i Nestor Pitana, Čunejt Čakir i Ravšan Irmatov.

Dolazak Danijelea Orsata u Rusiju svakako će imati značajan uticaj na tamošnje fudbalske lige i takmičenja. Njegovo veliko iskustvo i stručnost očekuje se da doprinesu poboljšanju standarda suđenja u ruskom prvenstvu.

Orsato je trebalo da sudi finale Evropskog prvenstva u Nemačkoj, ali je zbog povrede bio primoran da se povuče iz te uloge.

Pored Orsata, u “drim timu” Milorada Mažića nalazi se i Dalibor Đurđević, dugogodišnji pomoćnik Mažića i FIFA VAR instruktor, koji trenutno obavlja funkciju VAR menadžera u Rusiji.

Ova promena označava uzbudljive nove dane kako za Orsata, tako i za fudbal u Rusiji, gde će njegov dolazak sigurno doprineti unapređenju kvaliteta suđenja. A, ukoliko pratite tamošnju Premijer ligu, onda ćete svakako znati da je kvalitet suđenja prilično nizak, iako Mažić u prethodnih godinu dana jeste uspeo da popravi dosta toga.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal