Pratite nas preko:
kosarkas Crvene zvezde na utakmici Jadranske ABA lige protiv Partizana u hali Stark Beogradska arena, Beograd 30.10.2023. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Crvena zvezda, Jadranska ABA liga, Partizan
Foto: MN press

Fudbal

Pukla ljubav u Splitu: Ivan Perišić napustio Hajduk!

Pukla je ljubav između hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića i Hajduka, zamutio je vodu Đenaro Gatuzo. Varničilo je između Italijana i Ivana Perišića, došlo je do nesuglasica i prostora za popravku više nije bilo. Hajdukov sportski direktor Nikola Kalinić obznanio je da je zaključen sporazumni raskid.

Iz kluba navode da je sastanak između predstavnika kluba i Ivana Perišića održan u utorak ujutro na Poljudu, a kao najbolje rešenje za dve strane odlučeno je da se ugovor raskine.

– Žao mi je što se stvorila atmosfera ovakva koja se negativno odrazila na klub, ali isto tako posebna za Ivana i njegovu porodicu jer su doživeli brojne neugodnosti. Znalo se od prvog dana da Ivan ostaje do kraja leta, nažalost u poslednjih nekoliko dana je došlo do nesuglasica koje su rezultovale sporazumnim dogovorom te su obe strane zaključile da se saradnja neće nastaviti.

U narednim danima ćemo doneti odluku da li će biti razlaz u formi transfera ili sporazumnog raskida ugovor zbog važnosti utakmice koja je pred nama u četvrtak, čitav fokus je na revanš utakmici i zato zovem navijače da dođu i daju podršku klubu – saopštio je Kalinić.

Više od dve godine trajalo je natezanje i moljakanje hrvatskog srebrnog reprezentativca da dođe na Poljud, aon je digao sidro iz Splita i posle samo osam meseci napustio klub. I dalje nije poznata destinacija gde bi Perišić mogao da nastavi karijeru, ali pominje se da bi mogao da ode u Saudijsku ligu.

Ivan Perišić; Foto: MN Press

Kako je pukla ljubav?

Podsetimo, Perišić je u subotu uveče izbačen iz ekipe uoči gostovanje kod Lokomotive. Gatuzo je na konferenciji objasnio rezloge izostanka Perišića.

– Pre dvadeset dana Perišić je došao u moju kancelariju i rekao da bi želeo da ode. Ako neko ne želi da ostane, onda moram to poštovati. Kako njega tako i ostatak ekipe, a u svlačionici postoje pravila koja se moraju poštovati. Dao sam mu šansu da igra, 20 minuta, 35 minuta, 65 minuta. Ukoliko neki igrač izrazi želju da želi da ode, može dovesti do krivih razmišljanja. Ovo s Perišićem nije zatvorena ni završena priča. On je i dalje tu – istakao je Gatuzo.

Temperamentni Italijanu Zagreb na utakmicu nije poveo ni Perišića, ni Sahitija, koji su prekršili klupsku disciplinu prema prvobitnim informacijama. Međutim, izgleda da sa Perišićem to nije bio slučaj, već želja da ode i to nešto više od 6 meseci nakon što se vratio u Split.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal