Pratite nas preko:
Predrag Danilović
Foto: MN Press

Košarka

Danilović pre kraja mandata silazi s mesta predsednika KSS: Želi da naslednik dobije više vremena za izbor selektora

Dosadašnji predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, po statutu ovog tela nema više prava da se kandiduje za tu funkciju, a kako se priča po kuloarima, on će čak i ranije nego što je potrebno sići sa te fotelje.

Naime, legendarni srpsko-jugoslovenski igrač, a sada krajnje uspešni funkcioner, želi da njegov naslednik, koji je trebalo da bude odabran krajem godine, bude pronađen ranije.

Razlog za to je, kako saznajemo, taj što Danilović želi narednom koji sedne na vruću stolicu da više vremena da odabere nove selektore, kako muške, tako i ženske reprezentacije. Odnosno, da odluči i dogovori sa starim selektorima da li će ostati, ili Srbija treba da se okreće novim rešenjima.

Podsetimo, mušku reprezentaciju od novembra očekuje nastavak kvalifikacija za Evrobasket, a sam selektor Svetislav Pešić zvanično više nije pod ugovorom.

E sada, da li je bilo nekih zakulisnih razgovora sa njim, ne zna se još uvek, ali postoji mogućnost da će ih biti.

Međutim, kako sada stvari stoje, to će biti zadatak novog predsednika KSS, ko god da on bude.

Treba napomenuti i da je tokom funkcionerske karijere Predraga Danilovića naša zemlja uzela 27 medalja, što seniorskih, što juniorskih, što onih u basketu 3×3.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka