Pratite nas preko:
Stiven van de Velde
Printscreen: YT/@BeachInsidedeVideos

OI 2024

Osuđeni silovatelj zaplakao pred kamerama posle nastupa u Parizu: “Jesam pogrešio tad, ali…”

Holandski odbojkaš na pesku Stiven van de Velde (29), ranije osuđen za silovanje maloletnice 2016. godine, izviždan je na Olimpijskom turniru u Parizu, a posle svega je prekinuo ćutanje i u suzama pričao o svom nastupu na Igrama.

Van de Velde je osuđen na četiri godine zatvora nakon što je priznao da je silovao dvanaestogodišnju devojčicu, a nakon što je odslužio deo kazne u Velikoj Britaniji i Holandiji, vratio se odbojci 2017. godine, te izborio nastup na OI.

Međutim, kad god bi se pojavio na terenu u Parizu, publika ga je izviždala, što nije iznenađenje jer je njegovo prisustvo na Igrama izazvalo negodovanje brojnih udruženja koja brane prava žena i bore se protiv nasilja.

Osramoćeni sportista je otkrio da je razmišljao da preskoči ovogodišnje Olimpijske igre i tom prilikom je napao medije koji upliću njegovu porodicu u sve ovo.

– Definitivno sam razmišljao da ne idem u Pariz. Nešto sam pogrešio, pre deset godina, i to moram da prihvatim. Ali povrediti ljude oko mene, bilo da je to moj saigrač Metju, moja supruga, moje dete, to je jednostavno previše. To je definitivno trenutak kada sam pomislio, da li je ovo vredno toga, ostavite moju porodicu na miru – rekao je Van de Velde kroz suze.

Za razliku od većine sportista, Van de Velde nije spavao u olimpijskom selu, već je imao zasebnu hotelsku sobu. Pratila su ga tri telohranitelja, a inače su Holanđani izgubili sa 2:1 od italijanskog para i ostali bez šanse da se bore za medalju.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024