Pratite nas preko:
zoze murinjo
Foto: Printscreen/X

Fudbal

Da li vam je nedostajao gospodin Posebni? Murinjo posle debakla na sav glas udario po sudijama!

Žoze Murinjo nije uspeo da odvede Fenerbahče u Ligu šampiona, ni 16. godinu zaredom. Lil slavi posle revanša u Istanbulu i ide u plej-of ukupnim rezultatom 2:1.

Portugalski stručnjak bio je izuzetno ljut posle meča zbog suđenja španskih arbitara. Trener Fenerbahčea se obrušio na sudije utakmice 3. pretkola Lige šampiona protiv Lila. On ih smatra direktno odgovornim za ispadanje njegovog tima od Lila.

Penal na samom kraju produžetka odlučio je utakmicu. Hoze nije želeo da komentariše jer bi svaka reč donela veliku kaznu.

– Bolje da ne kažem ništa o penalu. Samo sudija na terenu i u VAR sobi znaju zašto je ovo bio penal – rekao je Murinjo, koji se potom požalio na kašnjenje u igri igrača Lila.

– Posao sudije je da se pobrine da jedna ekipa ne ukrade vreme. Mora da se pobrine da igrači poštuju fudbal kao igru. Ne želim da kritikujem protivnika, a oni su se trudili da dođu do rezultata. Ali da su dali žuti karton za zadržavanje u prvih 20 minuta, sve bi bilo drugačije, Ali, nisu.

Fenerbahče se sada seli u Ligu Evrope gde će pokušati da izbori grupnu fazu takmičenja. Specijalac je uveren da može da se uradi dobar posao.

– Možemo da uradimo dobar posao u Ligi Evrope, ali ako… Ne želim da završim ovu rečenicu, jer ako je završim, mogao bih da upadnem u ozbiljne probleme – rekao je Posebni aludirajući na sudije.

– Danas je jedan tim zaslužio da pobedi. Na kraju slavi drugi. Realista sam, nikada ne bismo ušli u finale Lige šampiona, ali imamo šansu u Ligi Evrope.

Na pitanje turskih novinara šta je pošlo po zlu Feneru, Murinjo je odgovorio u svom stilu.

– Da li ste gledali utakmicu? Treba li još nešto da objašnjavam?

Liga šampiona nije bila prioritet

Liga šampiona nije bila prioritet uprave na razgovoru za posao sa Žozeom Murinjom. Njihov glavni cilj je titula prvaka Turske.

Sada će Posebni sve snage usmeriti ka šampionatu. Naravno, pokušaće da odigra grupnu fazu Lige Evrope, ali rezultat nije prioritet.

Fener bi do kraja prelaznog roka mogao da dobije nekoliko novih pojačanja. Sa njima bi mogao da počne napad na titulu.

Do sada je pojačan napadački deo tima. Alan Sen-Maksiman, Dženk Tosun i Jusef En-Nesiri su stigli i sa postojećom snagom, napad Fenera je izuzetan.

Murinjo ima određene nedostatke u odbrani i sredini terena, pa tu treba očekivati pojačanja u naredne tri nedelje.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal