Pratite nas preko:
Mario Mandžukić, Zlatan Ibrahimović, Ante Rebić
Foto: MN PRESS

Fudbal

Potpuna ludnica u Splitu: Juče otišao Perišić, a danas Hajduk hteo novog reprezentativca Hrvatske – na kraju je sve propalo

Ante Rebić (30) je bio blizu Hajduka. Vest o kojoj se već desetak dana šuškalo po Splitu i oko kluba išla je prema realizaciji.

Pregovori igrača koji je bez kluba nakon što je napustio Bešiktaš i Hajduka su konkretizovani i levi krilni napadač je bio nadomak Poljuda, ali onda je došlo do velikog preokreta.

Rebić, kako se na kraju saznaje, ipak ne dolazi u Hajduk. On je slobodan igrač nakon što ga je pustio Bešiktaš, trenira u Splitu, ali sada neće doći na Poljud.

Već desetak dana pričalo se da Rebić i Hajduk pregovaraju, a jutros se pojavila vijest da se ide prema realizaciji posla. Pregovori igrača koji je bez kluba nakon što je otišao iz Bešiktaša, pa samim tim ne traži plaćanje odštete, i Hajduka su se navodno bili konkretizirali, pa je lijevo krilo bilo nadomak Poljuda. No, od toga na kraju neće biti ništa.

Rebić je trebalo da zameni Perišića

Aktuelni odlazak Perišića, koji igra na istoj poziciji, nema veze s Rebićevim angažmanom jer sve i da Perišić nije otišao, gotovo sigurno bi to uradio krajem avgusta ili početkom septembra.

Podsećamo, u ugovoru s Hajdukom imao je klauzulu po kojoj od 29. avgusta do 5. septembra može da ode za samo 200 hiljada evra. Zato je Hajduk ranije počeo pregovore s Rebićem, kako bi na vreme našao zamenu za Perišića.

U Hrvatskoj nije igrao 11 godina

Rebić se probio kilometar od Poljuda, na takozvanom Parku mladeži. Kao tinejdžera ga je RNK Split 2013. prodao Fiorentini za 4.5 miliona evra.

Svih 11 godina zatim Rebić je proveo u inostranstvu. Igrao je za Fiorentinu, Lajpcig, Veronu, Ajntraht, Milan i Bešiktaš.

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 42 utakmice i dao doprinos srebru na SP 2018.

Zlatko Dalić ga je otpisao kad je nakon neuspjeha na EURO 2021. godine na društvenim mrežama kritikovao selektora da ne zna da izvuče najbolje iz igrača u nacionalnom timu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal