Pratite nas preko:
Brajan Gruda je jedno od pojačanja Brajtona ovog leta, Printscreen: Youtube/ Official Brighton & Hove Albion FC

Fudbal

Za 24h potrošili skoro 80 miliona na 2 igrača i tu nije kraj: Brajton treći najveći trošadžija Premijer lige

Navikli smo da engleski klubovi budu najveće trošadžije u letnjim prelaznim rokovima, posebno poslednjih desetak godina, ali nismo očekivali da bi to mogao biti Brajton. Klub koji je do sada uglavnom dovodio malo poznate i neafirmisane talente za mali novac, a potom ih prodavao za višestruko veće sume ovog leta je baš “razbio kasicu”.

Posle odlaska trenera Roberta De Zerbija koji je bio simbol takve transfer politike i dolaska najmlađeg trenera u istoriji Premijer lige Fabijana Hircelera, očigledno je došlo do neke vrste zaokreta.

KVOTE: EVERTON – BRAJTON

Za 2 igrača oko 77 miliona evra

O tome svedoči da je Brajton samo u poslednja 24h potrošio skoro 80 miliona evra i to na 2 igrača. I ne planira na tome da se zaustavi.

Pošto su u sredu uveče zvanično završili dolazak Brajana Grude iz Majca za 30 miliona evra, čelnici kluba su jutros aktivirali novu bombu – Džordžinija Rutera. Brajton će aktivirati njegovu otkupnu klauzulu u Lidsu koja iznosi 40 miliona funti (blizu 47 miliona evra). Holanđanin je već dao svoj pristanak, a sa aktiviranjem otkupne klauzule Lids se više ništa ne pita.

Međutim, to neće biti sve, jer žele da dovedu i desnog beka Fenerbahčea, Ferdija Kadioglua. I sa njim su lični uslovi dogovoreni i sad traju pregovori sa turskim klubom oko visine obeštećenja.

Samo Čelsi i Aston Vila su više potrošili

Podsećamo da je Brajton prethodno već doveo Jakubu Minteha iz Njukasla za 35 miliona evra, Matsa Vajfera iz Fejenorda za 30 miliona evra, Ibrajima Osmana iz Nordsjilanda za 19,5 miliona evra (prosleđen na pozajmicu u Fejenord) i Malika Jalkujea iz Geteborga za 7 miliona evra.

Dakle do sada su potrošili 168,5 miliona evra ako računamo Rutera. A ako stigne i Kadioglu biće blizu 200 miliona. Samo su Čelsi i Aston Vila više potrošili ovog leta na pojačanja od njih.

Od prodaje su zaradili tek nešto više od 30 miliona, pošto su Undava prodali Štutgartu za 26,7 miliona, a Paskala Grosa Dortmundu za 7 miliona i Marka Lenarda Birmingemu za 590.000 evra.

Brajton novu sezonu Premijer lige počinje gostovanjem protiv Evertona u subotu, a kvote za sve mečeve pogledajte OVDE.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal