Pratite nas preko:
Crnomarković i Iličić, Vojvodina - Maribor; Foto: MN Press

Fudbal

Jug poslao Novosađane na “kupanje”: Vojvodina posle penala ispala od Maribora

Fudbaleri Vojvodine eliminisani su od Maribora u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije posle izvođenja penala. Posle 2:1 u Sloveniji, u revanšu u Bačkoj Topoli bilo je 1:0 za Novosađane. Potom u dodatnih 30 minuta nije bilo golova, a na penal-ruletu je Maribor bio mnogo uspešniji i otišao u plej-of za grupnu fazu.

Vojvodina je večeras povela u 24. minutu golom Đorđa Crnomarkovića, koji je glavom poslao loptu u mrežu posle centaršuta Kejleba Serija. Gol je prvobitno poništen zbog ofsajda, ali je posle upotrebe VAR tehnologije odluka promenjena i gol je priznat.

Posle toga nije bilo promene i Vojvodina je tim golom izborila produžetke. U dodatnih 30 minuta nije bilo golova i pobednika su odlučili jedanaesterci.

Prva dva pogotka za Vojvodinu postigli su Njegoš Petrović i Vukan Savićević, a u trećoj i četvrtoj seriji penale su promašili Lazar Nikolić i Mihailo Ivanović. Tačnije, odbranio im je udarce golman Jug i tako izbacio “lale”.

Sva četiri penala pogodili su igrači Maribora, a strelci su bili Orfe Mbina, El Arbi Sudani, Jan Repas i Blaž Vrhovec.

Sledi put u Švedsku

Vojvodina, nažalost, neće, već će Maribor u plej-ofu za ulazak u grupnu fazu Ligu konferencije igrati protiv Đurgardena. Švedski tim je u dvomeču bio bolji od finskog Ilvesa sa ukupnih 4:2.

U prvom meču rezultat je bio 1:1, da bi u revanšu u Stokholmu bilo 3:1 za Đurgarden. U 14. minutu je Besard Sabović doneo vođstvo domaćem timu, da bi u 30. Riski vratio sve na “nulu”. Ipak, prevagu su doneli Hamet u 43. i Stal u 52. minutu za konačnih 3:1 u korist Šveđana.

Utakmice plej-ofa za Ligu konferencije se igraju 22. i 29. avgusta.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal