Pratite nas preko:
Đerdan Šaćiri
Đerdan Šaćiri; Foto: MN Press

Fudbal

Đerdan Šaćiri ima novi klub: Vratio se tamo gde je sve počelo

Doskorašnji švajcarski reprezentativac Đerdan Šaćiri u svojoj 33. godini zvanično je postao novi igrač Bazela s kojim je potpisao ugovor na tri godine!

Šaćiri je nedavno raskinuo ugovor sa Čikago Fajerom i vratio se u klub u kom je i skrenuo pažnju javnosti, te pre odlaska u Bajern iz Minhena dobio nadimak “Mesi sa Alpa.”

Đerdan Šaćiri prošao je sve mlađe kategorije reprezentacije Švajcarske, dok je za seniorski tim ove zemlje odigrao 119 utakmica i dao 29 golova.

Neostvarena želja mu je da nastupa za reprezentaciju takozvane republike Kosovo, a kao neko ko se rodio u Gnjilanu tokom dosadašnje karijere često je istupao u javnosti kao provokator – pokazujući rukama albanskog orla posle gola, noseći kopačke sa zastavom tzv. rep. Kosovo…

“Savršena senzacija”, stoji u naslovu tamošnjeg lista 20min

Vratio se Šaćiri u matični klub posle neuspešne epizode u Čikagu. Ipak, napunio je džepove u SAD, pa je mogao da pristane na manje uslove za povratak na Sent Jakobs Park.

Nije došao da igra ni za siću, ali Bazel je ovog leta dobro zaradio od prodaje Renata Veige u Čelsi (14.000.000 evra), a dobio je i deo Bolonjinog kolača za Rikarda Kalafijorija, pa je mogao da priušti veliki povratak Šaćirija.

Dakle, 32-godišnji fudbaler rodom iz Gnjilana je zatvorio krug. Ponikao je u Bazelu, postao zvezda u Švajcarskoj, potom prešao u Bajern, osvojio i Ligu šampiona sa Bavarcima. Igrao je potom za Inter, Stouk, Liverpul, Lion i Čikago.

Sada će ponovo igrati u Švajcarskoj, gde je obožavan od strane navijača. Više neće igrati za reprezentaciju (125 nastupa), ali će zato svakog vikenda biti zvezda na stadionima širom zemlje.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal