Pratite nas preko:
Milan - Torino; Foto: Beta/AP/Antonio Calanni

Fudbal

Kakva ludnica u Seriji A: Morata ušao umesto Jovića i rastužio Ivana Ilića i VMS-a

Torino nije pobedio Milan na “San Siru” od 1985. godine i bio je na nekoliko sekundi od prekida te crne tradicije. Ali, nije uspeo zahvaljujući neverovatnoj završnici meča prvog kola Serije A koji je završen rezultatom 2:2 (0:1).

“Bikovi” su odigrali skoro savršen meč i do 87. minuta su imali dva gola razlike, a u prednosti su bili do 95. minuta. Međutim, nije to bilo dovoljno Vanji Milinković-Saviću i Ivanu Iliću da upišu istorijsku pobedu ove večeri. Iako nisu slavili, niti išta uradili, zadovoljniji su na drugoj strani Luka Jović i Strahinja Pavlović.

Torino je poveo na isteku pola sata igre kada je Tiao postigao autogol na nesrećan način. Bio je Milan bezopasan u nastavku, pa je Paulo Fonseka morao da menja. I u igru je posle tačno sat vremena igre umesto Luke Jovića uveo debitanta Alvara Moratu.

Debi iz snova

Taj se momenat ispostavio ključnim, iako je u 68. minutu Torino duplirao svoju prednost i preko Kristijana Zapate. Ivan Ilić i Valentino Lazaro su pripremili akciju za napadača koji se samo poklonio i pogodio za šokantnih 0:2.

Ipak, energija koju je Morata uneo na teren bila je neverovatna. Iako mu je VAR poništio najpre jedan penal, pa i gol, uspeo je u 87. minutu da zatrese mrežu. Reinders je šutirao, a španski napadač samo postavio nogu i na volšeban način skrenuo loptu u mrežu, taman toliko da prevari Milinković-Savića.

Milan je dobio krila i u nadoknadi smo gledali napade domaćih koji su se u 95. minutu isplatili. Musa je asistirao Okaforu, a on iz poluvoleja “probušio” srpskog golmana i doneo konačnih 2:2.

Na kraju konstatujemo da su Vanja Milinković-Savić i Ivan Ilić odigrali ceo meč za Torino, Luka Jović je na terenu bio u prvih 60 minuta u dresu Milana, dok će Strahinja Pavlović još čekati debi za “roso-nere”.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal