Pratite nas preko:
Almami Moreira; Foto: MN Press

Fudbal

Almami Moreira je i dalje ljubimac “grobara”: Znate li dokle je stigao njegov sin?

Navijači Partizana se još uvek, i još dugo će, sećaju Almamija Moreire, Portugalca koji je obeležio početak ovog veka u Humskoj. Bio je i ostao jedan od najboljih stranaca u istoriji crno-belog kluba, prvi strani kapiten i čovek koji je doneo novu dimenziju igri i stilu Partizana.

Iz tog perioda “grobari” se dobro sećaju njegovog sina, malog tršavog trogodišnjeg klinca, Dijega Moreire. Tada je dolazio na utakmice i gledao oca kako vozi “parni valjak”, a sada je i sam postao ozbiljan fudbaler.

U svojoj biografiji već ima da je bio član Čelsija, ali kako na “Stamford bridžu” nije mogao da dobije šansu, otisnuo se u “mlađeg brata” iz Francuske. Strazbur je filijala “plavaca” i Dijego Moreira je dobio šansu pre nekoliko dana, a ovog popodneva je i debitovao.

Monpeljea i Strazbura remizirali su u meču prvog kola francuskog prvenstva rezultatom 1:1. Moreira junior je u igru ušao u 46. minutu i na terenu svedočio golu saigrača Dijare, koji je pogodio na asistenciju Dukurea.

Bilo je to, ipak, dovoljno samo za remi, jer je na drugoj strani desetak minuta kasnije poravnao Savanije iz penala. Ali, pamti se da je Dijego Moreira na svom putu uspeha, a evo kako sada izgleda:

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal