Pratite nas preko:
FILE - Spain's Rafael Nadal plays a shot against Germany's Alexander Zverev during their first-round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, May 27, 2024. For the first time in more than 30 years, the tennis competition at an Olympics will be held on red clay, which means players who just made the adjustment from the dirt at the French Open in early June to grass at Wimbledon in early July now will need to reverse course again in short order. (AP Photo/Thibault Camus, File)
Rafael Nadal, Foto: Beta/AP Photo/Thibault Camus, File

Tenis

Možda ipak nije još kraj: Nadal i dalje razmišlja kada će završiti karijeru

Rafael Nadal i dalje nije siguran oko završetka karijere. Španski teniser je nakon ispadanja od Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama najavio da će ubrzo doneti odluku da li će se definitivno povući na kraju sezone ili ipak pokušati da zaigra i sledeće.

Međutim, poslednja njegova izjava govori da se skoro 3 nedelje kasnije nije definitivno prelomio.

– Ne žurim da odlučim o mojoj budućnosti – rekao je za špansku “Marku” na utakmici između voljenog Reala protiv Maljorke na njegovim rodnim Balearima.

Od ranije je bilo poznato da neće igrati na US openu, a “kralj šljake” je za sada siguran u jedno.

– Ono što je sigurno je da ću igrati na Lejver kupu a posle ćemo videti.

Možda će Nadal slediti primer Rodžera Federera koji je baš igranjem za tim Evrope protiv tima sveta na Lejver kupu završio karijeru. Taj egzibicioni turnir koji okuplja ipak najbolje na svetu se igra za otprilike mesec dana.

Postoji mogućnost da jedan od najboljih u istoriji ipak karijeru završio u dresu Dejvis kup tima Španije, na domaćem terenu. A ko zna, možda ipak sačeka Rolan Garos sledeće godine i tu kaže definitivno zbogom, iako je najavio da će mu ovo biti poslednja sezona u karijeri.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Tenis