Pratite nas preko:
Printscreen: YT/@SportskiKanalRTS

OI 2024

Vučić obećao paraolimpijcima 200.000 evra za zlato: Želim vam da naš budžet bude prazniji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će osvajači medalja na Paraolimpijskim igrama u Parizu, koje su na programu od 28. avgusta do 8. septembra, dobiti iste nagrade – po 200.000 evra u dinarskoj protivvrednosti za osvojenu zlatnu medalju, kao što su ih dobili učesnici Letnjih olimpijskih igara.

Vučić je u zgradi Predsedništva, uručio zastavu Srbije reprezentativcu Željku Dimitrijeviću, koju će nositi na Paraolimpijskim igrama u Parizu, na dodeli je bio i naš dizač tegova Petar Milenković.

Vučić je tom prilikom rekao da su učesnici tog takmičenja “heroji koji će predstavljati Srbiju“.

– Okupili smo se da ispratimo heroje koji će predstavljati Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Na svim prethodnim igrama pokazali ste svetu šta znaci istrajnost i rodoljublje – rekao je Vučić.

On je kazao da delegacija Srbije na Paraolimpijskim igrama ima 54 ljudi, od kojih je 28 sportista koji će se takmičiti u osam sportova.

– Srbija prepoznaje značaj paraolimpizma i izdvajamo značajna sredstva za nacionalne penzije i stipendije paraolimpijaca. Svaka vaša borba je više od običnog takmičenja. Cela vaša Srbija biće uz vas, svaka medalja koju donesete biće medalja cele Srbije – rekao je Vučić.

Dodao je da su nagrade koje je Srbija odredila za osvajače medalja “najveće, ili među najvećima u svetu“.

– Želim vam da nam budžet bude prazniji po povratku sa Paraolimpijskih igara – rekao je Vučić.

Reprezentativac Dimitrijević, kome je uručena zastava Srbije koju će nositi na Paraolimijskim igrama u Parizu, je rekao da će paraolimpijci “dati srce na borilištima“.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024