Pratite nas preko:
Dušan Vlahović
Foto: Beta/Paola Garbuio/LaPresse via AP

Fudbal

Vlahoviću poništen gol na pravdi boga, ali Motin Juve je baš moćan Juve: Stara dama želi Skudeto (VIDEO)

Tijago Mota je trener Juventusa tek nekoliko meseci, ali se na igri Stare dame već u prvom kolu Serije A jasno vidi njegov pečat. Tandem Vlahović – Jildiz mogao bi da bude velika opasnost za protivničke odbrane ove sezone, što je na svojoj koži osetio Komo koji sa klupe vodi Sesk Fabregas.

Konačan rezultat bio je 3:0, iako je moglo objektivno da bude mnogo više od toga.

Da je Stara dama ozbiljan kandidat za Skudeto posle dugo vremena, bilo je jasno u 23. minutu kada je Timoti Vea asistirao Mbanguli za prvi pogodak u sezoni.

A onda, u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena sjajan pogodak dao je i sam Vea, koji je od prečku pogodio, a lopta je jedva prešla liniju, ali ju je prešla. Pogledajte ga OVDE.

Već na početku drugog poluvremena, Dušan Vlahović je bio precizan, međutim taj njegov gol je poništen zbog ofsajda u kom se našao Kambijazo. On je bio u ofsajdu jednim milimetrom svog ramena, u momentu kada se vraćao unazad.

Mnogo puta smo pisali o tome, a ponovićemo i ovde. Ovo pravilo bi zaista moralo što pre da bude revidirano, jer je ofsajd nekada davno uveden da ne bi napadači kampovali u protivničkom šesnaestercu, a ne zbog nekoliko milimetara ramena.

Imao je Vlahović još nekoliko prilika, čak je pogodio i stativu Rejninog gola, ali lopta jednostavno nije htela unutra.

Na kraju je u prvom minutu nadoknade i sam Kambijazo postigao pogodak za konačan rezultat.

Ovakva igra potpuno izmenjenog tima Juventusa, koji dugo nije pretrpeo ovako pozitivan rez kao pod Motom, definitivno pokazuje da bi borba za Skudeto konačno opet mogla da postane realnost u crno-belom delu Italije.

U prvom meču dana, Atalanta je sa 4:0 razbila Leće.

Standings provided by Sofascore

Komentari (1)

Pogledaj sve komentare (1)
  1. Venger

    20.08.24. 05:03

    Bravo za komentar o ofsajdu. Totalno antisportsko pravilo,koje treba ili potpuno ukinuti ili uvesti da važi samo ako je igrač celim telom u zaleđu

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal