Pratite nas preko:
Spain's Mikel Merino celebrates after scoring his sides second goal during a quarter final match between Germany and Spain at the Euro 2024 soccer tournament in Stuttgart, Germany, Friday, July 5, 2024. (AP Photo/Manu Fernandez)
Foto: Beta/AP Photo/Manu Fernandez"Tobdžije" su postigle dogovor o obeštećenju, pa će Sosijedadu platiti 33,5 miliona evra, uz mogućnost dodatnih bonusa od pet miliona, u slučaju dobrih igara 28-godišnjeg veziste, potvrdio je Mundo Deportivo.

Fudbal

Arsenal je uspeo: Pao konačni dogovor za transfer jednog od heroja EURO

Arsenal je na pragu dovođenja još jednog pojačanja. Vezista Real Sosijedada Mikel Merino trebalo bi do kraja nedelje da potpiše ugovor sa Tobdžijama.

Englezi su postigli dogovor o obeštećenju, pa će Sosijedadu platiti 33,5 miliona evra, uz mogućnost dodatnih bonusa od pet miliona, potvrdio je Mundo Deportivo.

Merino je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača Sosijedada. Kvalitet je potvrdio i u dresu Španije.

Dugo je trajala transfer saga, Baskijci su nekoliko puta odbijali ponude uprave Arsenala, međutim, na kraju se pronašao kompromis i osvajač Evropskog prvenstva sa Crvenom furijom će predstavljati veliko pojačanje.

Merino je pre Real Sosijedada igrao za Njukasl, Borusiju Dortmund i Osasunu. Za reprezentaciju Španije nastupio je na 28 mečeva i postigao je dva gola. Njegov gol za pobedu protiv Nemačke u poslednjim trenucima produžetaka EURO četvrtfinala bio je jedan od ključnih na turniru.

Za tim iz San Sebastijana odigrao je 242 utakmice, uz 27 golova i 30 asistencija.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal