Pratite nas preko:
Real Madrid's Jude Bellingham, left, listens to his head coach Carlo Ancelotti during the UEFA Super Cup Final soccer match between Real Madrid and Atalanta at the Narodowy stadium in Warsaw, Poland, Wednesday, Aug. 14, 2024. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Džud Belingem neće moći da igra minimum mesec dana, Foto: Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Fudbal

Belingem minimum mesec dana van terena zbog povrede koja je pratila Teodosića kroz karijeru

Loše vest je dobio Karlo Anćeloti i Real Madrid, ali i reprezentacija Engleske. Džud Belingem moraće na pauzu u trajanju od najmanje mesec dana zbog povrede stopala.

Jedan od najboljih fudbalera sveta je na desnom stopalu zadobio tzv. plantarni fascilitis. Povreda je u principu bezazlena i ne zahteva operaciju, ali zahteva strogo mirovanje. Reč je o upali ligamenta koji spaja petnu kost i prste na stopalu i on održava onaj luk koji imate kada nemate ravne tabane. Manifestuje se kroz bol u peti kod stajanja, hodanja i trčanja.

Srpskoj javnosti, naročito onoj koja prati košarku poslednjih deceniju i nešto, je ova povreda poznata. Ona je mučila i sadašnjeg igrača Crvene zvezde, Miloša Teodosića pre nekoliko godina. Zbog nje je morao da propusti Mundobasket 2019. a takođe je u sezoni pre toga dok je bio u NBA nekoliko meseci morao da pauzira.

Belingem ima sreće što nije došlo do pucanja facije, tako da ne mora da se podvrgne operaciji. Ono što je za mladog asa najveći problem jeste što je ova povreda često hronična.

Očekuje se da se možda na teren vrati krajem septembra nakon reprezentativne pauze. Dakle samo što je počela sezona i kad su svi očekivali uigravanje Belingema s Embapeom, “kraljevski klub” je zadesio peh.

KVOTE >>>>> REAL MADRID – VALJADOLID

Real Madrid očekuje vrlo zgusnut raspored na početku Primere pošto će odigrati 3 kola u narednih 8 dana. Podsećamo da su u 1. kolu kiksnuli protiv Majorke.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal