Pratite nas preko:
Manchester City's Erling Haaland, right, is congratulated by Ruben Dias after scoring his side's first goal from the penalty spot during the English Premier League soccer match between Manchester City and Ipswich Town at the Etihad Stadium in Manchester, England, Saturday, Aug. 24, 2024. (AP Photo/Dave Thompson)
Het-trik Halanda protiv Ipsviča, Foto: Beta/AP Photo/Dave Thompson

Fudbal

Ipsvič razljutio Halanda, gluposti reprezentativca tzv. Kosova: Još veće pravio prvi golman Engleske, Bleki umalo strelac na debiju

Popodnevni termin u Premijer ligi bio je bogat golovima, a obeležili su ga Siti sa 3 gola u 4 minuta i het-trik Halanda, Džordan Pikford glupostima u debaklu od Totenhema i za nas bitno, debi Nikole Milenkovića za Notingem.

Ne nervirajte četvorostrukog uzastopnog šampiona, pogotovo ako ste novajlija u ligi. To je ukratko ono što je trebalo da fudbaleri Ipsviča imaju na umu pre početka meča protiv Mančester sitija na “Etihadu”. Na kraju su još dobro i prošli, izgubili su samo 4:1.

3 gola za 4 minuta

Sva 4 pogotka smo videli u prvom poluvremenu, tačnije u prvih 16 minuta utakmice. A počelo je šokom za domaće navijače kada je Smodič postigao gol protiv aktuelnog prvaka u 7. minutu. Prvi je to bio pogodak za Ipsvič u Premijer ligi posle više od 20 godina.

Ali tako su samo razljutili Erlinga Halanda i ostale saigrače. Njihovo vođstvo potrajalo je samo nekoliko minuta. Ubrzo se dogodio prekršaj unutar šesnaesterca, i to nakon što je morao da bude zamenjen glavni sudija Alison, pa je glavni arbitar postao četvrti sudija.

Na njega je palo da pregleda snimak posle sugestije iz VAR sobe, ali svejedno dileme nije bilo – čist penal. Haland je stavio loptu na “belu tačku” i matirao Murića za 1:1. Bilo je to na isteku 12. minuta, a nekih minut i po kasnije već se desio preokret.

Glupost golmana tzv. Kosova

Neverovatno je šta je uradio golman reprezentacije tzv. Kosova, Arijanet Murić, koji je i prošle godine u dresu Barnlija pravio gluposti u Premijer ligi. Samo on zna šta je hteo, a zbog njegovog poigravanja, lopta je izgubljena i De Brujne je odmah iz prve gađao praznu mrežu i pogodio.

De Brujne neka dva minuta kasnije pokazuje svoj najveći kvalitet. Spojio je jednom dugom loptom Halanda s golom, “ubica golmana” iz Norveške je rutinski obišao Murića i zatresao mrežu. Tako su “građani” u 4 minuta ukupno iskalili gnev i rešili pitanje pobednika.

Het-trik Halanda

U 88. minutu het-trik Halanda i to na koji način. Jedan od najlepših golova u svojoj karijeri je postigao napadač Sitija, kad je levicom poslao loptu u bliži ugao.

Da ne zaboravimo da je Ilkaj Gundogan po drugi put debitovao u plavom dresu i to samo 24h nakon što se zvanično vratio u klub. Navijači su ga dočekali ovacijama.

Zar ovakve gluposti sebi sme da dozvoli prvi golman Engleske?!

Na “Vajt Hart Lejnu” je Totenhem demolirao Everton, svoju redovnu mušteriju kojoj je dao najviše golova kroz istoriju od svih klubova u Premijer ligi. I sada je bilo tako – 4:0, ali moglo je da bude i 7-8.

S obzirom na to kakve prilike su “pevci” imali od prve sekunde utakmice čudo je da nisu i pre 14. minuta zatresli mrežu gostiju. Ali bolje ikad nego nikad. Kuluševski je napravio dar-mar u šesnaestercu Evertona, a onda odložio loptu na 17 metra Bisumi koji neodbranjivo šutira i od prečke šalje loptu u mrežu.

A posle toga kreće cirkus u režiji Džordana Pikforda, prvog golmana Engleske reprezentacije. U 25. minutu je uradio nešto slično što i njegov kolega Murić na “Etihadu”. Jednu laganu loptu koju mu je vratio defanzivac je promašio na prijemu, odmah se tu stvorio Hjong Min Son i oteo je, pa pogodio praznu mrežu.

I treći primljeni gol može ići donekle na njegovu dušu kad je dozvolio da lopta koju je mogao da pokupi u petercu stigne na glavu Romeru. Argentinac ju je samo zakucao od prečke u mrežu.

Da upotpuni svoj crni dan, primio je gol kroz noge i naravno, dao mu ga je Son. Ipak, najveće zasluge verovatno idu Mikiju van de Fenu.

Bleki impresionirao na debiju, i on i Lukić slavili

Važan je ovo bio dan za reprezentativca Srbije Nikolu Milenkovića. Popularni Bleki je debitovao za Notingem, ali i u Premijer ligi i prvi meč će siguno pamtiti. Njegov tim je slavio 1:0 protiv povratnika u ligu Sautemptona i uz to nije primio gol, što znači da je sa saigračima u odbrani uradio odličan posao.

Imao je i jednu priliku u prvom poluvremenu posle kornera da postigne gol, ali se nije baš snašao na drugoj stativi. Njegova igra je visoko ocenjena i kod medija i kod navijača “šumara”.

– Izgledao je kao u svojoj kući u poslednjoj liniji. Čvrst i uvek prisutan. Pokazao je kako učinkovit može biti u oba šesnaesterca, bio je blizu postizanja gola – piše u “Notingem Postu”, gde je dobio ocenu 8,5.

Jedini pogodak je postigao baš posle kornera Gibs-Vajt.

I drugi srpski reprezentativac u Engleskoj je osvojio tri boda. Saša Lukić je odigrao ceo meč u pobedi Fulama nad Lesterom 2:1.

Najskuplje pojačanje u istoriji “kolibara” Emil Smit-Rou je pokazao zašto to jeste kad je u 18. minutu doneo vođstvo. “Lisice” su izjednačile preko Faesa u 38.

Ipak, pobedu na “Krejven kotidž” donosi Ivobi u drugom poluvremenu.

Premijer liga, 2. kolo:

Subota
Brajton – Mančester junajted 2:1
Kristal Palas – Vest Hem 0:2
Fulam – Lester 2:1
Mančester siti – Ipsvič 4:1
Sautempton – Notingem 0:1
Totenhem – Everton 4:0
Aston Vila – Arsenal 0:2

Nedelja
15h Bornmut – Njukasl >>>>> KVOTE
15h Vulverhempton – Čelsi >>>>> KVOTE
17.30h Liverpul – Brentford >>>>> KVOTE

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal