Pratite nas preko:
Aston Villa's Kosta Nedeljkovic, left, and Aston Villa's Youri Tielemans during the English Premier League soccer match between Aston Villa and Arsenal at Villa Park in Birmingham, England, Saturday, Aug. 24, 2024. (AP Photo/Rui Vieira)
Kosta Nedeljković i Juri Tilemans na meču Aston Vila - Arsenal, Foto: Beta/AP Photo/Rui Vieira

Fudbal

Nedeljković prinudno igrao, naterao Artetu da zameni Martinelija, morao bolje pre drugog gola Arsenala

U derbiju 2. kola Premijer lige Arsenal je pobedio Aston Vilu 2:0 u gostima i na neki način se osvetio za poraz u finišu prošle sezone kojim su ostali bez titule.

Utakmicu na “Vila Parku” će pamtiti i Kosta Nedeljković. Talentovani 19-godišnji srpski reprezentativac je debitovao u 1. kolu, ali je danas dobio prve značajne minute, jer je morao već u 16. minutu na teren. Očigledno je da prvi izbor Meti Keš ima problem sa povredom zbog koje ga je Nedeljković zamenio i u finišu prošlog meča, pa je danas još ranije izvršena izmena.

Perspektivni desni bek je ostavio solidan utisak, prilično je uspeo da zaustavi Martinelija. Više je problema imao kada je na teren ušao Leander Trosar koji je i postigao prvi gol za Arsenal.

Zaustavio Martinelija

Nedeljković se više orijentisao na defanzivu, što je i razumljivo u ovom meču. Retki su bili njegovi izlasci na protivničku polovinu, a to mu je jedan od kvaliteta. Svakako, veći deo javnosti je saglasan da je bio solidan. Morao je da bolje isprati Belgijanca kod drugog gola.

Ali videćemo kakva je povreda Keša i da li je Nedeljković igrom ubedio Emerija da u slučaju da Keš ne može da igra u sledećem meču, Srbin dobiti šansu od prvog minuta.

Morao bolje pre drugog gola Arsenala

Što se tiče same utakmice, bila je vrlo uzbudljiva, a Aston Vila je propustila priliku u prvom poluvremenu da kazni Arsenal. Neverovatno je šta je promašio Oli Votkins, njemu nesvojstveno nije uspeo iz čiste situacije ni okvir gola da pogodi.

Arsenal se dosta mučio da probije defanzivni blok Vile. Uspeo je to tek u 67. minutu. Slaba i neagilna reakcija odbrane u šesnastercu, dozvoljeno je Martineliju da pošalje loptu do usamljenog Trosara i ovaj je lako zatresao mrežu.

Drugi gol je pao baš po strani na kojoj je bio Nedeljković. Previše je krenuo napred i nije gledao Trosara koji mu je utrčao iza leđa i dobio loptu. Belgijanac je ubacio loptu u peterac koju niko nije zakačio, ona je stigla na drugu stranu do Sake, koji ju odlaže na ivici šesnaesterca Partiju, a ovaj šutira. Nije šut bio toliko snažan, ali kiks se desio golmanu Martinezu kome je prošla ispod ruke i završila u mreži.

Premijer liga, 2. kolo:

Subota
Brajton – Mančester junajted 2:1
Kristal Palas – Vest Hem 0:2
Fulam – Lester 2:1
Mančester siti – Ipsvič 4:1
Sautempton – Notingem 0:1
Totenhem – Everton 4:0
Aston Vila – Arsenal 0:2

Nedelja
15h Bornmut – Njukasl >>>>> KVOTE
15h Vulverhempton – Čelsi >>>>> KVOTE
17.30h Liverpul – Brentford >>>>> KVOTE

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal