Pratite nas preko:
Nebojša Čović

Evroliga

Pucaju od optimizma! Ovako treneri i čelnici Zvezde i Partizana pričaju o ambicijama u Evroligi

Dva najveća košarkaška kluba iz Srbije i ove sezone igraće zajedno Evroligu, a očekivanja navijača pred tekuću sezonu na najvišem su nivou.

Partizan je prošlu, povratničku, sezonu u najjačem takmičenju Evrope završio u prvom kolu plejofa kada su posle vođstva od 2:1 u seriji izgubili dve utakmice zaredom od Real Madrida. Navijači se ove godine nadaju da će “Parni valjak” otići korak dalje i doći do prvog Fajnal-fora od 2010. godine.

Sa druge strane crveno-beli se iz prikrajka nadaju svim trofejima ove sezone, ali veliki uspeh za klub bi bio i samo učešće u plejof utakmici, a evo i kakvi su ciljevi i predviđanja čelnih ljudi ova dva tima.

Crvena zvezda – Nebojša Čović i Duško Ivanović

Predsednik crveno-belih Nebojša Čović zadovoljan je kako je protekao pripremni period i najavio je da crveno-beli ove sezone pretenduju na sva četiri trofeja. On je ove reči izneo priliko gosotovanja u Jutarnjem programu TV Prava.

Naš cilj je osvajanje ABA lige, Kupa, domaće lige, F4 Evrolige i osvajanje Evrolige. Videćemo koliko ćemo to uspeti. Ovo je najbolji tim koji Zvezda ima otkada sam ja u klubu – rekao je Čović, a videćemo koliko je ova izjava realna i koliko je trenutni sastav, koji je jedan od najstarijih u ligi, spreman da iznese sezonu i četiri takmičenja do samog kraja.

Domaćim medijima se pred početak nove sezone obratio trener tima sa Malog Kalemegdana Duško Ivanovići to na medija deju Evrolige.

– Ja sam u velikom klubu koji se zove Crvena zvezde i tu su ciljevi uvek najviši. Međutim, ja sam za to da idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo da vidimo dokle ćemo da dođemo. Nama je primarni cilj da dobijemo prvu utakmicu, a onda ćemo videti za dalje. Ne smemo da izgorimo, a dovoljno smo iskusni da to i uradimo. Još nismo u najboljoj formi – oprezno je Ivanović najavio sezonu i konstatovao da su ciljevi najviši.

Foto: MN Press

Partizan – Ostoja Mijailović i Željko Obradović

Prvi čovek KK Partizan, Ostoja Mijailović, u razgovoru za jedan sportski portal najavio je još veće ciljeve i ambicije naredne sezone. Međutim, Ostoja se pred sezonu više osvrnuo na stvari unutar kluba, a manje na sportske ambicije i ciljeve.

Svi smo želeli bolji tim za ovu sezonu, budžet nam je veći za 20 posto u odnosu na prošlu tako da su i sportski ciljevi jasni (veći).  Potpuno je razumljivo da su cene karata nešto više, klub nekako mora da zaradi novac. Cilj Partizana je da pre starta sezone reši problem sa poreskim dugom, to je problem koji klub muči više od dve decenije, mogu slobodno da kazem da je to istorijiski problem kluba, kao što je bio dug prema banci i dugovi bivšim igračima i trenerima.  Što se tiče sportskih ciljeva, oni su najveći – rekao je Mijailović.

Ostoja Mijailović
Ostoja Mijailović; Foto: MN Press

Na medija deju pred početak Evrolige ciljeve je istakao i Željko Obradović.

– Očekivanja su uvek ista. Da damo sve od sebe, da imamo svi u našim mislima naše predivne navijače koji nam daju energije, koji su prošle godine nosili tim do plejofa. Da se ponovi sezona u kojoj smo imali taj odnos između nas i njih i koji je doveo do toga da ekipa igra na najvišem mogućem nivou. To je jedini cilj. U oba takmičenja, prvo ABA liga, a onda i Evroliga – baš kao i Ivanović oprezan u izjavama bio je i Obradović

Crvena zvezda prvi ovosezonski duel igra u beogradskoj Areni protiv Asvela (5.10. u 19.00), dok ekipu Partizana u Tel Avivu dočekuje Makabi (5.10. u 20.05). Prvi ovosezonski derbi odigraće se već 26. oktobra u okviru petog kola Evrolige, a samo dva dana kasnije ponovo će domaćin biti Partizan, ali ovaj put u ABA ligi.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga