Pratite nas preko:
SASA OBRADOVIC trener kosarkasa Monaka na utakmici Evrolige protiv Crvene Zvezde u hali Aleksandar Nikolic, Beograd 12.01.2023. Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS KOSARKA, BASKETBALL, EVROLIGA, EUROLEAGUE, CRVENA ZVEZDA, MONACO, MONAKO
Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Evroliga

Što je za Zvezdu i Partizan pusti san, za Monako i Sašu Obradovića je realnost

Košarkaški klub Monako je u poslednjih nekoliko godina postao veoma ozbiljan, a na radaru je otkako je postao šampion Evrokupa, koji je tako izborio ulazak u Evroligu.

Čak i u Evroligi su košarkaši iz Kneževine imali jedan nastup na Fajnal-foru i plasman u plej-of u prošloj sezoni, ali tim iz Monaka tu neće stati.

Generalni menadžer ekipe Oleksij Jefimov razgovarao je sa francuskim medijima pred početak nove sezone i istakao najviše ambicije u Evroligi, kao i napad na A licencu.

Poznato je da Partizan i Crvena zvezda na svoje načine lobiraju za dugoročno učešće u elitnom takmičenju, a čini se da je Monako bio “jači”, odnosno ekonomski moćniji:

– Pregovaramo u tišini oko našeg najvećeg cilja, A licence u Evroligi. Nadam se da će se uskoro videti i konkretni dokazi i plodovi ovog rada. Niko nije mogao da zamisli da će Monako osvojiti Evrokup, ali evo nas, a retko ko je verovao da ćemo uspeti da napravimo iskorak u Evroligi kada smo stigli pre tri godine. Uložili smo mnogo novca i, čak i nakon odlaska u doigravanje, pokazali smo da nas ne zanimaju minimalni rezultati i svi kažu da ćemo se ponovo boriti za plej-of. Za mene to znači da nas prepoznaju – rekao je Jefimov.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga