Pratite nas preko:
VINCENT POIRIER Vensan Poare, TIMOTHE LUWAWU CABARROT Timote Luvavu Kabaro, RUDY GOBERT Rudi Gober, ELIE OKOBO, GUERSCHON YABUSELE Gerson Jabusele RADOST kosarkasa reprezentacije Francuske na utakmici polutfinala 1/2 FIBA Evropskog prvenstva protiv Poljske u Mercedes Benc areni, Berlin 16.09.2022. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Poljska, FIBA Evropsko prvenstvo, Francuska
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Košarka

Ovi bi baš da naprave ekipu od igrača koje Srbi ne mogu očima da vide: Embid dobio “ozloglašenog” saigrača

Francuski košarkaš Geršon Jabusele zvanično je postao novi igrač Filadelfije, saopštio je klub.

Francuz se vraća u NBA, gde je od 2017. do 2019. godine bio član Boston Seltiksa i za dve sezone odigrao 90 utakmica.

Predsednik košarkaških operacija 76ersa Deril Mori objavio je da je tim potpisao ugovor s osvajačem srebrne medalje sa OI u Parizu, ali detalji još uvek nisu otkriveni.

Jabusele je nakon tri godine napustio Real Madrid, sa kojim je osvojio Evroligu (posle onog incidenta u četvrtfinalu s Partizanom, zbog koga ga srpski ljubitelji košarke baš ne vole previše), dve titule prvaka Španije i Kup kralja.

Nedavno je sa reprezentacijom Francuske osvojio srebro na Olimpijadi u Parizu, a u finalu protiv Amerikanaca bio je jedan od najboljih na terenu.

Na OI je prosečno beležio 14 poena i 3,3 skoka, dok je šutirao 51,9 odsto iz igre.

Pored Real Madrida, Jabusele je igrao u Francuskoj za Asvel, Roan i Šalon, a nastupao je i u Kini za Nandžing Manki Kings i Šangaj Šarks.

Jabusele je 2016. godine izabran kao 16. pik na draftu od strane Bostona. Proveo je dve sezone u Seltiksima, gde je ukupno odigrao 74 utakmice.

Naravno, on se u Filadelfiji pridružuje još jednom košarkašu koga naša publika baš i ne obožava, a to je Jokićev “arhineprijatelj” Džoel Embid.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka