Pratite nas preko:
Kilijan Mbape
Foto: Beta/AP/Francisco Ubilla

Fudbal

Katastrofalna statistika Kilijana Mbapea zbog koje ga prozivaju da je isti kao Jokićev saigrač

Novi remi, novo razočaranje za Real. Posle remija na Kanarskim ostrvima, aktuelni šampioni kaskaju za Barsom već četiri boda. Zbog toga, mediji su odmah uprli prstom u Kilijana Mbapea koji još nije postigao gol u La ligi.

On jeste bio strelac u Superkupu, ali u šampionatu posti na startu avanture u Kraljevskom klubu.

Ne može se reći da ne pokušava, traži loptu, šutirao je 20 puta, najviše od svih igrača u ligama “petice”, ali bez rezultata.

Međutim, potpuno je pogrešno kriviti ga za Realove nevolje, on se nudi, učestvuje u igri, traži loptu, ali u duelima na Balearima, i u četvrtak uveče u Las Palmasu vezni igrači i bekovi nisu uradili dobar posao.

Prošle godine su mu bila potrebna nešto više od četiri šuta u proseku da zatrese mrežu.

Nova šansa pre reprezentativne pauze je duel protiv Betisa u nedelju uveče. Nakon dve nedelje kada reprezentacije budu završile s obavezama (Francuzi igraju derbije u LN protiv Italijana i Belgijanaca), Mbape će sa Realom na teško iskušenje u San Sebastijan, a onda počinje i Liga šampiona.

Treba pomenuti i da je trener Reala Karlo Anćeloti bio baš besan.

Već na poluvremenu Fran Garsija i Rodrigo su ušli umesto Brahima Dijaza i Ferlanda Mendija, ali ni to nije pomoglo.

Zato “Marka”, medij tradicionalno naklonjen “Kraljevićima”, smatra da se Real suviše oslanja na individualni kvalitet i da je izostala kolektivna igra. A sa time se slaže i većina navijača šampiona Evrope i Španije.

Inače, zbog prevelike potrošnje lopti počeli su da ga prozivaju na društvenim mrežama da je isti kao Majkl Porter Džunior, saigrač Nikole Jokića u Denver Nagetsima, pa ga sada zovu Mbape Porter Džunior.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal