Pratite nas preko:
Hanga lagao
Foto: MN Press

Evroliga

Evroligaš odbio putovanje u Izrael: Moguće otkazivanje svih planiranih utakmica

Košarkaški klub Asvel objavio je da će se povući sa predsezonskog prijateljskog turnira u Izraelu sredinom septembra. Klub je naveo “nestabilan geopolitički kontekst” kao razlog za ovu odluku.

U saopštenju Asvela, predsednik Toni Parker izrazio je nadu da će se mir i stabilnost uskoro vratiti, kako bi se sportski događaji mogli održati u optimalnim uslovima.

– Zbog očuvanja neutralnosti i suočeni sa trenutnom nestabilnošću, naš tim neće putovati u Izrael na turniru – navodi se u saopštenju.

Na turniru su, osim Asvela, trebali da učestvovuju i Hapoel Tel Aviv, Hapoel Jerusalim i Ritas . Međutim, s obzirom na trenutnu situaciju, postoji mogućnost da će turnir biti otkazan.

U julu su vlasnici Asvela i Hapoela iz Tel Aviva sa velikim očekivanjima najavili ovaj turnir, ali zbog aktuelnih okolnosti, planovi su se promenili.

Dirk Nowitzki and Tony Parker watch the France vs' Germany game during a men's semifinals basketball game at Bercy Arena at the 2024 Summer Olympics, Thursday, Aug. 8, 2024, in Paris, France. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Foto: Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga