Pratite nas preko:
Viktor Osimen (Foto: Beta/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP)

Fudbal

Direktor Napolija pričao o “problemu” od 100 miliona evra: Evo šta čeka prognanog Nigerijca

Sportski direktor Napolija Đovani Mana izjavio je da postoje male šanse da nigerijski reprezentativac Viktor Osimen (25) ipak nastavi karijeru u Saudijskoj Arabiji, prenosi “Mundo Deportivo”.

Osimen ima ugovor sa Napolijem do juna 2026. godine, ali u prethodnih nekoliko dana nije uspeo da dogovori transfer u Al Ahli. Nigerijski fudbaler nije prijavljen ove sezone za Seriju A.

– Situacija je vrlo jasna. Viktor je na kraju prošle sezone izrazio apsolutnu želju da više ne igra za naš tim, a mi smo se trudili da ga obradujemo i da mu olakšamo transfer. Postojala je potražnja i ponuda. Završili smo pregovore, ali igrač i klub, koji ga je želeo nisu postigli dogovor – rekao je Mana.

Čelnik Napolitanaca je istakao da je klub odlučio da kupi belgijskog napadača Romelua Lukakua.

– U ovom trenutku ostajemo na istoj odluci, koju smo ranije doneli. Osimen je izrazio želju da ode i ne bude deo Napolija, zato smo doneli druge odluke. Postoji mnogo mogućnosti, ali mislim da Viktor u ovom prelaznom roku neće otići u Saudijsku Arabiju – dodao je Mana.

Osimen je član Napolija od 2020, a za taj klub odigrao je 133 utakmice i postigao je 76 golova. Na specijalizovanom sajtu Transfermarkt procenjen je na 100 miliona evra.

Trener Antonio Konte već se izjasnio da ne želi da pruži priliku Osimenu da se opet nametne.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal