Pratite nas preko:
Janik Siner of Italy reacts after winning the second set against Andrey Rublev of Russia during their quarterfinal match at the Australian Open tennis championships at Melbourne Park, Melbourne, Australia, Wednesday, Jan. 24, 2024. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Janik Siner (Foto: Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino)

Tenis

Dopingovani Siner hita ka tituli na US openu, oglasio se hitno i Nadal: Evo šta mu je poručio

Prvi teniser sveta Janik Siner ne haje mnogo za optužbe da je bio dopingovan već polako grabi ka finalu US Opena i statusu najboljeg u 2024. godini. Noćas je imao zanimljiv izazov protiv Amerikanca Tomija Pola u četvrtom kolu (osmini finala), a slavio je bez izgubljenog seta (7:6, 7:6, 6:1), iako je moglo da bude znatno drugačije.

Posebno u prvom setu u kojem je Amerikanac imao dva brejka prednosti, ali je Italijan preživeo, izborio taj-brejk i bukvalno mu ukrao set. Potom je i u drugom setu slavio u taj-brejku što je Pola potpuno demoralisalo, pa je u trećem osvojio samo gem.

– Volim kada sam pod pritiskom. Bilo je situacija ranije kada sam gubio taj-brejkove, ali trudim se da učim iz tih situacija. Dolazim iz skijanja i tu nemate pravo na grešku, inače je trka gotova. U tenisu je ipak malo drugačije – podseća Siner.

Nadal: Verujem Sineru

Italijan u četvrfinalu igra sa petim nosiocem Danilom Medvedevim, ali i pored serije pobeda javnost se i dalje bavi njegovom sada već čuvenom doping aferom. Po tom pitanju se oglasio i Rafael Nadal koji zanimljivo gleda na slučaj italijanskog tenisera.

– Imam jednu osobinu ili manu, a to je da obično verujem u dobru nameru ljudi. Poznajem Sinnera i ne mislim da je on namerno pokušao da se dopinguje. Pravda je pravda, i ne mislim da pravda treba da nam se sviđa samo kada se rešava na način na koji mi mislimo. Na kraju verujem u pravdu i u organe koji donose odluke i koji zaista donose odluke na osnovu onoga što smatraju ispravnim.

Rafael Nadal
Rafael Nadal (Foto: Beta/AP Photo/Jean-Francois Badias)

Podsetimo, veliki skandal potresao je pre nekoliko nedelja svet tenisa nakon što je otkriveno da je Siner bio dva puta pozitivan na doping testu tokom turnira u Indijan Velsu. Posle dosta vremena, on je oslobođen svih optužbi, što je naravno podiglo veliku buru u javnosti.

– Potpuno verujem da ako nisu izrekli sankciju, to je zato što su oni koji su odlučivali u ovom slučaju jasno videli da ono što je bilo nije bilo za sankciju. Ne mislim da će Siner biti zaštićen samo zato što je on Siner, a da će neko drugi biti kažnjen. Verujem u to i zaista sam uveren u to. Naravno, mišljenje drugih je takođe potpuno respektabilno, ali ja imam ovo mišljenje – istakao je Nadal.

Cup tree provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Tenis