Pratite nas preko:
Arina Sabalenka
Foto: Beta(AP Photo/Manu Fernandez)

Đoković

Sabalenka je “kraljica” Njujorka: Osvojila US open, pa ispričala tešku životnu priču

Arina Sabalenka osvojila je svoj treći Grand Slam naslov nakon pobede nad Džesikom Pegulom u finalu US Opena sa 7:5, 7:5 i tako došla do svoje prve titule u Njujorku, a ukupno treće u karijeri.

Nakon meča na stadionu Artur Ešu, Sabalenka je podelila svoje emocije i osećaje s novinarima. Ona je tako dva puta zaredom pobedila američke milijarderke, prvo je to uradila protiv Eme Navaro, a potom i protiv Džesike Pegule.

– Od kada sam izgubila oca, moj cilj je bio da se naše prezime upiše u tenisku istoriju. Svaki put kada vidim svoje ime na trofeju, osećam ponos prema sebi, svojoj porodici i svima koji su verovali u moj san i pomogli mi da nastavim dalje. Imati priliku da ostavim ovakav trag u tenisu znači mi neverovatno mnogo. I dalje ne mogu da verujem šta smo sve postigli s mojim timom; već smo uradili previše toga – rekla je Sabalenka.

Kondicioni trener Džejson Stejs napravio je pravu senzaciju tetoviranjem tigra na glavi, što je Arinu nasmejalo.

– Nije privremena, stalna je! Iskreno, zaboravila sam na to. Ima jedna devojčica iz Vašingtona koja me podržava i uvek ima neku inovaciju vezanu za moje ime. Donela je privremene tetovaže i Džejson je obećao da će jednu staviti na glavu ako budem ušla u finale – otkrila je Sabalenka i dodala:

– Danas mi je na ručku pokazao tetovažu, a svi smo bili iznenađeni. Nije ceo tim, ali polovina tima ima malog tigra na ruci. Moji prijatelji takođe. Kul, zar ne? Uvek se trudimo da izmišljamo nešto novo, to je zaštitni znak našeg tima. Sada me zanima šta je sledeće, Džejsone? Možda će da ofarba kosu ili nešto slično! Možda će Anton predložiti neku novu boju, kao roza ili ljubičasta, zašto da ne? –

Beloruska teniserka je takođe otkrila šta je osećala nakon osvajanja US opena.

– Mnogo puta mi te misli prolaze kroz glavu. Prvo se setim svih teških poraza iz prošlosti, a zatim dolazi ponos koji osećam prema sebi i svom timu, bez obzira na sve. Uspešno smo se vratili s boljim tenisom nego ikada pre, i sada imamo ovaj predivan trofej. Ne znam kako da opišem ovaj osećaj – plačete, smejete se, sve emocije se pomešaju. To je najbolji osećaj. Želela bih da svako može da iskusi nešto slično – zaključila je Sabalenka.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković