Pratite nas preko:
Matijas Lesor Panatinaikos; Foto: MN Press

Evroliga

Lesor progovorio o Partizanu, da se dotakao derbija: “Videćemo kako će se sve uskladiti”

Francuski košarkaš Matijas Lesor podelio je svoja razmišljanja o novim pojačanjima u Panatinaikosu, kao i o rivalima Olimpijakosu i Partizanu, u intervjuu za “Basketball Sphere”.

Lesor, koji je prethodne dve sezone impresionirao u Evroligi, prvo kao jedan od najboljih centara u Partizanu, a zatim kao ključni igrač u Panatinaikosu, govorio je o promenama u svom sadašnjem timu. Panatinaikos je zadržao šampionsku ekipu, ali je dodatno pojačao sastav dovođenjem Džedija Osmana, Lorenca Brazuna i Omera Jurcevena.

– Tim je skoro potpuno nov. Imamo nekoliko novih igrača, što čini da sve izgleda drugačije u odnosu na prošlu sezonu. To je veliki izazov za ekipu jer se moramo boriti za svoje mesto. Džedi Osman je izvanredan igrač i nadam se da će se pokazati kao veliko pojačanje – rekao je Lesor.

Lesor se takođe osvrnuo na Olimpijakos, najvećeg rivala Panatinaikosa, koji je imao vrlo uspešan prelazni rok. Doveli su Sašu Vezenkova, Tajlera Dorsija, Evana Furnijea, Kinana Evansa i Luku Vildozu.

– Olimpijakos je imao izvanredno leto u smislu pojačanja. Posle našeg osvajanja Evrolige i šampionata Grčke, očigledno su želeli da pojačaju ekipu na najbolji mogući način. Videćemo kako će se sve uskladiti, posebno sa Jorgosom Barcokasom kao trenerom – dodao je Lesor.

Neizbežna tema razgovora bila je i Partizan. Lesor je izrazio svoju podršku prema svom bivšem timu:

– Partizan je tim koji mnogo volim i želim im sve najbolje, ali naravno ne više od nas. Imali su zanimljivo leto i doveli su nekoliko interesantnih igrača, što im donosi poboljšanja u šutu, plejmejkingu, kreativnosti i odbrani. Sve je lepo posloženo, pa mislim da mogu da postignu značajne rezultate i da će sve kliknuti. Videćemo kako će Željko Obradović prilagoditi sve na svoj sistem. Moj brat Frenk Nilikina je tamo i želim mu mnogo uspeha – zaključio je Lesor.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga