Pratite nas preko:
FILE - Brazil's Neymar waves to fans during a training session in Cuiaba, Brazil, Tuesday, Oct. 10, 2023. Armed robbers entered the home of Brazilian soccer star Neymar's wife's parents and took the older couple hostage early Tuesday, Nov. 7, Neymar's wife, Bruna Biancardi, wrote on her verified Instagram account.(AP Photo/Andre Penner, File)
Foto: Beta/AP Photo/Andre Penner, File

Fudbal

Da li je ovo najgori transfer u istoriji? Nejmar pao na svim testovima, 300 miliona za 386 minuta

Kakav kiks Al Hilala! Saudijski klub je pre godinu dana angažovao Nejmara, on je prešao iz Pari Sen Žermena u Al Hilal za 90 miliona evra, a klub mu je dao dvogodišnji ugovor od neverovatnih 300 miliona evra.

Nažalost, investicija se ispostavila kao jedan od najvećih promašaja u fudbalu. Nejmar je za Al Hilal odigrao samo pet utakmica i proveo svega 386 minuta na terenu. To znači da je za svaki minut igre zaradio neverovatnih 390 hiljada evra, a za svaku utakmicu 30 miliona evra!

Problem je nastao kada je Nejmar u oktobru prošle godine doživeo ozbiljnu povredu kolena. Od tada, Brazilac nije odigrao nijedan meč.

Iako je prošlo 11 meseci od povrede, još uvek nije poznato kada će se konačno vratiti na teren. Njegov oporavak traje znatno duže od očekivanog.

Prema saudijskim medijima, Nejmar je u subotu imao lekarske preglede i test fizičke spremnosti – i na oba je pao. U klubu su zaključili da će mu biti potrebno još najmanje dva meseca da bude spreman za normalan trening sa ostatkom tima.

Saudijski klub ima opciju da produži Nejmarov ugovor na još godinu dana na kraju sezone, ali trenutno to deluje kao neverovatan scenario.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal