Pratite nas preko:
DUSAN VLAHOVIC, fudbaler Juventusa i bivsi fudbaler Partizana, na utakmici Evrolige protiv Barselone, u Beogradskoj Stark areni. Beograd, 28.03.2023. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Euroleague, Partizan, Barselona
Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Fudbal

Dušan Vlahović ubedljivo najplaćeniji igrač Serije A: Ima duplo veća primanja od svih, sem od Lautara

Napadač Juventusa i reprezentacije Srbije Dušan Vlahović najplaćeniji je fudbaler u Seriji A za sezonu 2024/25.

Sastavljena je lista, na kojoj je Vlahović prvi sa 12 miliona evra godišnje neto (posle oporezivanja) zarade, a prati ga samo Lautaro Martinez iz Intera sa devet miliona evra.

Dalje na listi su Hakan Čalhanoglu i Nikolo Barela, takođe iz Intera sa 6,5 miliona evra. Dakle, skoro svi fudbaleri iz Serije A imaju duplo ili više nego duplo manju platu od momka iz Altine. Odnosno, svi osim Lautara.

Što se liste tiče, slede Markus Tiram iz Juvea i Romelu Lukaku iz Napolija imaju po šest miliona.

Tu se nalaze još Alesandro Bastoni (Inter) sa 5,5 i Bendžamin Pavar (Inter) sa po pet miliona evra. Isto toliko imaju još Glejson Bremer, Daglas Luis i Artur iz Juventusa, kao i Rafael Leao iz Milana.

Od klubova koji daju 25 najvećih plata u Seriji A, tu su samo Juventus, Inter, Napoli, Milan i Roma, koja ima samo jednog fudbalera u ovih top 25, a to nije Paulo Dibala, koji prima nešto manje od 4.000.000 godišnje.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal