Pratite nas preko:
Jannik Sinner, of Italy, reacts after scoring a point against Mackenzie McDonald, of the United States, during the first round of the U.S. Open tennis championships, Tuesday, Aug. 27, 2024, in New York. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Kralj Njujorka: Janik Siner (Foto: Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Tenis

Tenis ima novog kralja: Siner osvojio drugi Grend slem u karijeri i potvrdio dominaciju u 2024. godini

Italijan Janik Siner osvojio je US Open i potvrdio dominaciju u 2024. godini. Prvi teniser sveta savladao je u finalu u Njujorku Amerikanca Tejlora Frica sa 6:3, 6:4 i 7:5 i stigao do druge grend slem titule u sezoni, posle Australijen opena, koji je osvojio na početku godine.

Pored titula u Melburnu i Njujorku, Siner je ove sezone igrao i polufinale Rolan Garosa u kome je poražen od Karlosa Alkaraza, dok je “podbacio” samo na Vimbldonu gde je ispao u četvrtfinalu.

Podsetimo, Siner je stigao do titule posle nedavnog doping skandala u kojem je dva puta bio pozitivan na nedozvoljene supstance u Indijan Velsu, čime je potvrdio da je pored neospornog velikog potencijala i mentalno izuzetno jak.

Sineru je titula u Njujorku druga grend slem u karijeri, odnosno 16. ukupno. Ove godine je osvojio šest turnira i premašio zaradu od 10 miliona dolara. Italijan je već u prvom gemu napravio brejk, ali je Fric posle sporog starta već u četvrtom uspeo da uzvrati i stom merom.

Međutim, bio je to trenutni bljesak igrača koji do ovogodišnjeg US Opena nikad nije dogurao dalje od četvrtfinala grend slema. Italijan je od rezultata 2:3 osvojio četiri uzastopna gema, uz dva brejka, i za 41 minut bez većih poteškoća napravio prvi korak ka osvajanju trofeja.

Drugi set, koji nije bio zanimljiv kao prvi, rešen je u poslednjem gemu. Do tada nije bilo ni brejka ni brejk-lopte zahvaljujući sjajnim servisima obojice finalista, ali je u desetom gemu Siner dočekao šansu, oduzeo servis Fricu za veliku prednost od 2:0.

Fric je u trećem setu prvi napravio brejk i poveo sa 4:3, zatim servirao za set kod 5:3, ali je Italijan sve preživeo, nanizao četiri gema i tako stigao do istorijske pobede i potvrde statusa najboljeg tenisera sveta.

Uskoro opširnije…

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Tenis