Pratite nas preko:
Spain's Fabian Ruiz, right, celebrates after scoring during a round of sixteen match between Spain and Georgia at the Euro 2024 soccer tournament in Cologne, Germany, Sunday, June 30, 2024. (AP Photo/Martin Meissner)
Slavlje Ruiza i Španaca (Foto: Beta/AP Photo/Martin Meissner)

Fudbal

Španija pregazila Švajcarce s desetoricom, Ronaldo “povukao” Hrvate na drugo mesto (VIDEO)

Fudbaleri Španije deklasirali su kao gosti Švajcarsku sa 4:1 u meču drugog kola grupe A4 Lige nacija iako su od 20. minuta igrali sa desetoricom posle isključenja Robina Le Normana.

Prvak Evrope i branilac trofeja u Ligi nacija poveo je već u 4. minutu kada je Lamin Jamal centrirao, a Hoselu udarcem glavom poslao loptu u mrežu Švajcarske. Domaćin je dao gol tri minuta kasnije, ali je posle VAR provere taj pogodak poništen jer je u začetku akcije Remo Frojler igrao rukom.

Španija je prednost duplirala već u 13. minutu. Golman Švajcarske Gregor Kobel je zaustavio udarac Nika Vilijamsa, a na odbijenu loptu je natrčao Fabijan Ruiz i poslao je u mrežu sa desetak metara.

Od 20. minuta Španija je igrala sa desetoricom, pošto je Le Norman dobio direktan crveni karton jer je kao poslednji igrač oborio napadača Švajcarske Brila Emboloa. Iz tog slobodnog udarca sa 18 metara Zeki Amduni je pogodio prečku, ali je potom ipak dao gol, posle kornera u 41. minutu za 1:2.

U jeku napada Švajcarske, u 77. minutu, Španci su posle kontranapada rešili pitanje pobednika. Rezervista Feran Tores je bio asistent, a Fabijan Ruiz je dao drugi gol na meču. Feran Tores je u 80. minutu postavio konačan rezultat posle asistencije Hoselua.

Na tabeli grupe A4 posle dva kola Danska ima šest bodova, Španija četiri, Srbija jedan, a Švajcarska je bez bodova. U trećem kolu, 12. oktobra, Španija će dočekati Dansku, a Srbija u Leskovcu Švajcarsku.

Standings provided by Sofascore

Poljska pala u Osijeku

Fudbaleri Hrvatske savladali su Poljsku u Osijeku sa 1:0, a pobedonosni gol za Hrvatsku dao je kapiten Luka Modrić iz slobodnog udarca u 52. minutu. Poljska je mogla do izjednačenja u 70. minutu, ali je kapiten Robert Levandovski pogodio stativu.

Škotska je u Lisabonu povela golom Skota Mektominija u sedmom minutu, ali su stvari došle na mesto kada je u igru u drugom poluvremenu ušao Kristijano Ronaldo. Prvo je u 54. minutu Rafael Leao namestio gol Brunu Fernandešu, a zatim je u 88. Ronaldo doneo pobedu Portugalcima.

Posle dva odigrana kola u grupi A1 Portugalija ima šest bodova, Poljska i Hrvatska po tri, a Škotska je bez boda. U narednom kolu, 12. oktobra, Hrvatska dočekuje Škotsku, a Poljska selekciju Portugalije.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal