Pratite nas preko:
Džordž Juncaj, Printscreen: Youtube/ idea televizija

Fudbal

Ne daš mom sinu da igra, marš iz kluba: Amerikanac poreklom iz Crne Gore redom tera trenere

Termin “tatin sin mora da igra” je dobro poznat svakom ljubitelju fudbala i koriste ga vrlo često. Nekad osnovano, a nekad ne. Međutim, priča koja nam stiže iz Hrvatske i Slovenije, nam pokazuje da i dalje takvih primera ima.

Džordž Juncaj, američki biznismen poreklom iz Crne Gore, prošle godine je hteo da uloži ozbiljan novac u Rijeku. Međutim, postavio je jedan uslov, a to je da njegov sin Stiven redovno igra.

To se nije dopalo tadašnjem treneru Riječana, Željku Sopiću, poznatom po britkom jeziku i direktnosti. Sve je otkrio sada u intervju za hrvatske medije.

– Stvarno mislim da nije floskula kad kažu da je sport najzdravija grana našeg društva. No, kakvi bismo mi bili ljudi kad bi rezali tu granu? Došao sam u situaciju da je nekome nešto obećano i pre mog dolaska. Za nešto. I sve je to u najboljem redu, do trenutka kad sam shvatio da to nije kvalitet za Rijeku. Ljudi, ovo je Rijeka, a ne neki bezvezni klub.

Stiven Juncaj je zato tokom prošle zime napustio Istru i otišao u Mičigen Stars, a čik pogodite ko je vlasnik tog kluba?! Naravno, njegov otac.

Promenio klub i postavio sebe za direktora

U međuvremenu je Džordž Juncaj odustao od Rijeke i rešio da uloži novac u slovenačku Muru. Naravno, odmah je stigao i njegov sin.

Međutim, trener Tonči Žlogar je shvatio da dečko nema kvalitet i nije hteo da mu daje minute na terenu. Naravno, to se nije dopalo biznismenu koji je zato treneru uručio otkaz.

U međuvremenu je iskoristio to što je uložio svoj novac da sebe postavi za sportskog direktora. Samim time će imati daleko više uticaja i na to da njegov sin konačno zaigra u Evropi.

Komentari (1)

Pogledaj sve komentare (1)
  1. ZOKI

    14.09.24. 20:31

    MALI pogodio na prvoj utakmici!😉

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal